Raksystems 30 vuotta!

Alaa uudistamassa jo 30 vuoden ajan

Raksystems täytti tänä vuonna 30 vuotta. Näiden vuosien aikana olemme kehittyneet ja kartuttaneet paljon osaamista, josta saamme olla ylpeitä. Tämä ei kuitenkaan meille riitä, vaan kehitämme jatkuvasti uusia ja moderneja asiakaslähtöisiä palveluja, jotka helpottavat kiinteistö- ja asunto-omaisuuden hankintaa, kunnossapitoa ja myyntiä.

”Asiakkaamme on aina meille tärkein. Maailma muuttuu, niin myös asiakkaidemme tarpeet. Modernilla insinööriosaamisella pystymme tarjoamaan asiakkaille mahdollisimman parasta palvelua.’’ Toteaa Raksystemsin toimitusjohtaja Marko Malmivaara.

Digitaalisia palveluja kaikille talotyypeille

Digitaalisuus on nykyaikaa, kertoohan sen jo Tilastokeskuksen tutkimus, jonka mukaan 89% suomalaisista käyttää internetiä. Olemme viimeisen kahden vuoden aikana julkaisseet kaksi uraauurtavaa digitaalista palvelua, jotka tähtäävät kiinteistön ja kodin kunnossapidon suunnitelmallisuuteen.

KotiApp-mobiilisovellus julkaistiin vuonna 2017 ja tänä päivänä sillä on lähes 20 000 aktiivista käyttäjää. Palvelu on maksuton ja se soveltuu kaikille talotyypeille kerrostaloista omakotitaloihin. Sovelluksen avulla kodin omistaja voi seurata ja hallinnoida kodin huolto- ja korjaustarpeita. Samalla lain vaatimus huoltokirjasta täyttyy. Älykkyytensä ansiosta sovellus kertoo myös, milloin kodin kuntoon liittyvät asiat tulee tarkastaa ja kertoo vinkkejä huoltotoimenpiteiden tekemiseen.

Kiinteistökartturi on uusi taloyhtiön arkea helpottava sähköinen työkalu kiinteistön ennakoivaan ylläpitoon. Kiinteistön kunnossapitoon kuuluu yllättävän paljon tekemistä, joka vaatii paljon muistettavaa hallitukselta. Palvelun avulla taloyhtiön huoltotoimenpiteiden ja korjaushankkeiden hallinta on vaivatonta ja tiedot esitetään havainnollisesti. Sekä isot että pienet taloyhtiöt saavat palvelusta erinomaisen työkalun taloyhtiön tärkeiden asioiden hallinnoimiseen sekä lain vaatiman kunnossapitotarveselvityksen laatimiseen.

Alan uudistusta kehitysprojektein

Omaa osaamistamme tukemaan olemme löytäneet avuksemme rautaisia ohjelmistosuunnittelun ja digitalisoinnin huippuosaajia. Heidän kanssaan saamme uudistaa alaa mielenkiintoisten kehitysprojektien merkeissä.

Esineiden internet (Internet of Things) on ollut pinnalla jo jonkin aikaa. Teknologia mahdollistaa tiedon keräämisen ja ohjauksen älykkäästi ilman erillisiä kytkentälaitteita. Yhdessä ICT-talo Integral Oy:n ohjelmistokehittäjien kanssa olemme kehittäneet tällä modernilla IoT-teknologialla toimivia sisäilman laatua seuraavia palveluita. Sisäilmaa seuraavat etäluettavat mittarimme ja sisäilmatutka-palvelumme tuottavat tälläkin hetkellä reaaliaikaista tietoa koulujen ja muiden kiinteistöjen ilmanvaihdon toimivuudesta ja sisäilman laadusta.

Vuosien aikana olemme kehittäneet ratkaisuja myös energiatehokkaiden ratkaisujen maksimoimiseen. U-arvon mittaus on yksi globaalisti uraauurtavista ratkaisuistamme, joka on kehitetty Innovaatiorahoituskeskus Tekesin ja Ammattikorkeakoulu Arcadan kanssa. Lämpö karkaa rakennuksista ilmavuotojen ja lämpöjohtumisen myötä. U-arvon mittauksen avulla saadaan selvitettyä lämpöjohtuminen kustannustehokkaasti. Aikaisempien menetelmien avulla mittaustuloksien valmistumisessa kesti jopa pari viikkoa, mutta U-arvon mittauksessa käytetyllä mittauslaitteella yhden tunnin aikana voidaan saada noin 5-10 mittausta kerrallaan.

Tuotteistus ja raportointi askeleen edellä

Asiakkaan tarpeiden täyttyminen on ykkösprioriteettimme, joten haluamme asiakaspalveluprosessin sujuvan mahdollisimman jouhevasti, oli sitten kyse palvelun tilauksesta tai dokumentaatiosta. Vuosien varrella olemme kehittäneet useisiin palveluihimme tietokantapohjaisen interaktiivisen raporttiohjelman, joka nopeuttaa asiantuntijoidemme työtä. Myös raporttiemme laatu on tasaisempaa, vertailumahdollisuuden ovat laajemmat ja arkistointi on helpompaa, kun raportit tehdään saman palvelun kautta.

Asuntokaupan kuntotarkastus on pitkään ollut yksi tunnetuimmista palveluistamme ja on sitä yhä. Sähköinen ajanvarausjärjestelmämme mahdollistaa kuntotarkastuksen varaamisen mihin vuorokauden aikaan tahansa. Se palvelee asuntokaupan kaikkia puolia: ostajaa, myyjää ja kiinteistönvälittäjää. Tarkoitus on, että lähivuosina myös muiden palveluidemme varaaminen onnistuu samankaltaisen järjestelmän kautta.

”Vuosien aikana olemme kehittäneet monia moderneja palveluita ja lisää on tulossa. Erityisen ylpeä olen kuitenkin siitä, että suurin osa kehitystyöstä on suunniteltu ja toteutettu henkilökuntamme toimesta. Olemme siis saaneet Raksystemsin perheeseemme huikeita osaajia, joita ilman kehitys ei olisi mahdollista.’’ Malmivaara jatkaa.

Raksystems 30v.

Raksystems Insinööritoimisto Oy perustettiin helmikuussa 1989 yrityksen toimitusjohtaja Marko Malmivaaran sekä Mikko Juvan ja Jyrki Lehdon toimesta.

Kolmen diplomi-insinööriopiskelijan perustamasta rakennusalan messuja tuottavasta yrityksestä on kasvanut melkein 340 henkeä työllistävä Suomen johtava kiinteistöjen kuntotutkimuksiin ja asiantuntijapalveluihin keskittynyt yhtiö.

Juhlistamme vuoden 2019 ajan yrityksen 30-vuotisjuhlavuotta muistelemalla Raksystemsin historian merkittäviä vaiheita, työntekijöitä, hetkiä ja arvoja.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp