Raksystems 30 vuotta!

Hyvää syntymäpäivää Raksystems! – Perustajan mietteet menneestä ja tulevasta

Helmikuussa 30 vuotta sitten alkoi Raksystemsin historia. Näihin kuluneisiin vuosiin liittyy hyvin paljon tärkeitä onnistumisia, tuntuvia pettymyksiä ja erinomaisia saavutuksia niin raksilaisten kesken kuin asiakkaidemme parissa.

Vuosien saatossa olemme palvelleet niin monia kuluttaja-asiakkaita, kuntia, kaupunkeja, yrityksiä, asunto-osakeyhtiöitä ja ammattilaisia etteivät nykyajan järjestelmät pysy menneisyyden perässä. Viime vuonna ylsimme kaikkien aikojen korkeimpaan liikevaihtoon 19,2 miljoonaan euroon ja tänä vuonna lupaan, että 21 miljoonaa euroa paukkuu rikki leikitellen.

Viime vuonna asiakaspalvelumme käsitteli hurjat 19 000 puhelua, saimme reilu 40 uutta raksilaista, meille myönnettiin AA® – luottoluokitus, kasvatimme KotiAppin latausmääriä upealla 81 prosentilla ja koulutuksissamme kävi 15 % enemmän kävijöitä edellisvuoteen verrattuna mikä on huippu juttu, sillä ne ovat aikaisemminkin olleet pääosin täynnä.

Kovalla työllä alan suunnannäyttäjäksi

30 vuotta tuntuu pitkältä ajalta, mutta toisaalta vuodet ovat hurahtaneet hetkessä. Raksystemsillä ollaan aina oltu kovia tekemään töitä, innovoitu ja kehitetty uutta eikä koskaan ole jääty paistattelemaan menestykseen tai toisaalta vellomaan epäonnen mukana tuomassa pettymyksessä. Virheitä on tehty ja niistä on opittu.

Aika on kulunut niin yrittäjätaitoja ja yrityksen strategiaa kehittäessä, mutta myös alan normeja ja käytäntöjä luodessa, ajan hermoilla pysyessä ja toisaalta aina askeleen edellä olemisessa. Viimeisten vuosien kova teknologian kasvu on vauhdittanut yrityksemme kehitystä sekä mahdollistanut huikeita uusia palveluita, kuten KotiAppin ja pian julkaistavan Kiinteistökartturin sekä KotiAppiin liitettävät Anturit. Olemme aina tavoitelleet alan suunnannäyttäjän ja tiedon jakajan roolia ja pyrkineet tuomaan lisää tietoisuutta esimerkiksi ennakoivasta kiinteistönpidosta niin kuluttajille kuin isoille asiakkaillemme.

Tiesitkö, että asuntokaupan kuntotarkastuksessa käytettävä Rakennustietosäätiön julkaisema ohjekortti Asuntokaupan kuntotarkastuksen suorittamisesta on kehitetty Raksystemsin johdolla? Koko kuntotarkastus luotiin siinä samalla. Nykyään tehdään enää harvoin asuntokauppaa ilman kuntotarkastusta.

Raksystemsin asuntokauoan kuntotarkastus.

Raksystemsin menestyksen avaintekijät

Vuosien aikana rakennettu laaja asiantuntijaverkosto takaa mahdollisuutemme palvella aina Hangosta Utsjoelle asti. Yhtenä isoimpana vahvuutenamme pidän ilman muuta monipuolista asiantuntijuuttamme, sillä saman katon alla työskentelevät eri alan insinöörit pystyvät jakamaan kokemuksensa, tietotaitonsa ja yhdistämään voimansa palvellessamme asiakkaitamme. Kaikki kiinteistöihin liittyvät ongelmat liittyvät jollain tavalla yhteen eri aselajien kanssa, jolloin yhteistyötä kollegan kanssa tarvitaan.

Koska emme palvele asiakkaitamme eriarvoisesti tai halua johdattaa heitä harhaan, olemme tuotteistaneet kaikki palvelumme. Kaikista kuluttajapalveluista on saatavilla palvelukuvaus ja moniin myös asiakkaalle suunnattu valmistautumisohje. Mielestäni on erityisen tärkeää, että asiakas tietää tarkalleen mitä tilaa. Laatuun panostamalla olemme ansainneet myös ISO 9001-sertifikaatin.

Yhdessä sovituista arvoista on pidetty aina kiinni ja niin pidetään jatkossakin. Ilman perusperiaatteita iso porukka alkaa sooloilemaan eikä yrityksen linja pidä, joten arvot ovat erittäin tärkeä osa raksilaisuutta. Kaikki tekemisemme pohjaa yhteiseen arvomaailmaan. Sen keskiössä ovat tyytyväiset asiakkaat ja motivoitunut henkilöstö. Teemme aina paremmin kuin mitä asiakkaat meiltä odottavat emmekä missään nimessä puhu kilpailijoistamme negatiiviseen sävyyn.

Sinivalkoisuus ja kotimaisuus ovat henkilökohtaisesti minulle erittäin tärkeitä arvoja.. Kansainvälistyessämmekin haluan kertoa suomalaisuudesta, rehdistä tavastamme toimia ja kauniista kotimaastamme. Suomalainen maisema on kaunis ja sitä pitää vaalia, siksi haluammekin auttaa asukkaita säilyttämään kotinsa kunnon ja arvon.

Raksystemsin tulevaisuus

Toimintamme on ollut jo useamman vuoden ajan erittäin tavoitteellista ja suunnitelmia tehdään useaksi vuodeksi eteenpäin. Ilman niitä eivät isot palvelukokonaisuuksien kehittämiset, yritysostot ja kova kasvu voisi olla todellista. Ilman tarkkoja talouden laskelmia ja syväluotaavia analyysejä ei tälle ja tuleville vuosille suunniteltu kasvu ja kansainvälistyminen olisi missään nimessä mahdollisia. Aina voi käydä huonosti – se on koettu useasti – mutta ilman strategiaa ja tavoitteita, ei tule onnistumisia.

Haluamme olla lämminhenkinen ja ihmisläheinen työnantaja, joka pystyy vastaamaan nykyajan kysyntään. Haluamme, että niin asiantuntijamme kuin tukitoimintojenkin henkilökunta kokee itsensä meillä kotoisaksi ja arvostetuksi, saa halutessaan vastuuta ja toisaalta myös joustoa perhetilanteiden vaatiessa. Tämä on tätä päivää ja vastaamme henkilökuntamme kysyntään.

Tavoitteenamme on olla pohjoismaiden johtava asiantuntijaorganisaatio kiinteistöjen hyvinvoinnin, kosteudenhallinnan ja energiatehokkuuden osa-alueilla tulevien muutaman vuoden aikana. Emme hae kasvua ja kansainvälistymistä paikallisuudesta tinkimällä, vaan panostamme jatkuvasti yhä enemmän ja enemmän henkilökohtaiseen palveluun. Haluamme olla kiinteistön käyttäjän paras ystävä sekä parhaiten palveleva ja luotettavin asiantuntija – ulkomaita unohtamatta.

Raksystemsin asiakkaat ja ennen kaikkea pitkäaikaiset yhteistyökumppanit ovat tekemisemme sydän

Raksystemsiä ei olisi ilman asiakkaitamme tai yhteistyökumppaneitamme. Saamme olla mukana niin monen perheen ja yrityksen arjessa konsultoimassa ja auttamassa, että työntekijämmekin kokevat tekevänsä erittäin merkityksellistä työtä! Mikä sen motivoivampaa, kuin mielekäs ja antoisa työ, jolla on merkitystä. Useat meistä on ollut meillä töissä yrityksen alkuvuosilta lähtien ja kymmenen vuotta onkin lyhyt aika raksilaisen työhistoriassa.

Monet yhteistyökumppanimmekin taitavat olla kaltaisiamme, koska yhteistyö usean tahon kanssa on kestänyt jo vuosia. Parhaimmillaan kymmeniä vuosia. Pitkä asiakassuhde helpottaa arkea, luottamuksen ja toistemme tavoitteiden ja toimintamallien ollessa kunnossa ja molempien osapuolten tiedossa, on yhteistyö erittäin hedelmällistä, palkitsevaa ja ennen kaikkea iloa tuottavaa. Asiakastilaisuuksissamme – niin messuilla kuin koulutuksissa – puhutaan asiaa, mutta naurua ja iloa riittää aina aamusta iltaan.

Toivottavasti yrityksemme välitön toimintatapa huokuu myös sinulle asti! Teemme sen eteen jatkuvasti töitä ja haluamme palvella tulevatkin 30 vuotta.

Kiitollisena kuluneista vuosista ja innolla tulevia tapaamisiamme odottaen,

Marko

Raksystems henkilöstö

Raksystems 30v.

Raksystems Insinööritoimisto Oy perustettiin helmikuussa 1989 yrityksen toimitusjohtaja Marko Malmivaaran sekä Mikko Juvan ja Jyrki Lehdon toimesta.

Kolmen diplomi-insinööriopiskelijan perustamasta rakennusalan messuja tuottavasta yrityksestä on kasvanut melkein 340 henkeä työllistävä Suomen johtava kiinteistöjen kuntotutkimuksiin ja asiantuntijapalveluihin keskittynyt yhtiö.

Juhlistamme vuoden 2019 ajan yrityksen 30-vuotisjuhlavuotta muistelemalla Raksystemsin historian merkittäviä vaiheita, työntekijöitä, hetkiä ja arvoja.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp