Raksystemsin palveluilla ympäristön, kiinteistön ja iyhmisten terveyttä edistäen.

6 vinkkiä kodin kesähuoltoon

Suomalaisille kesä on ennen kaikkea rentoutumisen aikaa. Siihen kuuluu monenmoista puuhastelua mökkeilystä uimiseen, ehkä myös hyvän kirjan lukemista peiton alla. Samalla kun keskityt perheen yhdessäoloon näiden kesäpuuhien lomassa, muista myös kotia.

Keräsimme viisi asiaa, jotka kannattaa laittaa kotona kuntoon ennen kesälomille lähtöä. Osan voit toki tehdä myös lomapäivänä auringon paisteessa!

Tee näin:

  1. Huolla ruohonleikkuri. Aloita huolto koneen perusteellisella pesulla. Vaihda sen jälkeen sytytystulppa, öljyt ja ilmansuodattimet sekä tarkista terän kunto.
  2. Muista kesäkasvit. Kastele ulko- ja sisäkasvit runsaalla vedellä ennen lomareissuun lähtöä tai pyydä kaverilta kasteluapua, mikäli haluat niiden olevan elossa vielä loman jälkeen.
  3. Säädä ilmalämpöpumppu kesäasetuksiin. Kesällä ilmalämpöpumpun voi sammuttaa tai kytkeä tarpeen tullen viilentämään.
  4. Suojaa koti kesän ukkoskaudelta. Varmista, että kotisi on varustettu ukkosjohdattimella, joka johtaa salamavirran turvallisesti maahan.
  5. Huoltomaalaa kodin pinnat alkukesästä. Puhdista maalipinnat, vaihda huonokuntoiset puuosat uusiin ja maalaa pinnat 1-2 kertaa.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp