Raksystems vastasi Asunto Oy Aallonkohinan linjasaneerauksen ja energiaremontin projektinjohdosta, valvonnasta ja kosteudenhallintakoordinoinnista.

Remontointia aaltojen kohinassa – Asunto Oy Aallonkohinan putki- ja energiaremontin asiantuntijana

Espoon Kivenlahden merellisissä maisemissa sijaitsee neljästä kerrostalosta koostuva taloyhtiö Asunto Oy Aallonkohina. 1974 rakennetun kiinteistön putkiston tekninen käyttöikä alkoi lähestyä loppuaan, joten taloyhtiö päätti ryhtyä putkiremonttiin. Hanke oli laaja ja se toteutettiin lähes kokonaan koronaviruspandemian aikana. Raksystems vastasi hankkeen projektinjohdosta, kosteudenhallintakoordinoinnista ja valvonnasta.

Vakuuttava projektipäällikkö vetämään hanketta

Taloyhtiön putkiremontti aloitettiin hankesuunnittelulla, jonka jälkeen siirryttiin pätevän rakennuttajakonsultin eli projektipäällikön valintaan. Projektipäällikön tehtävänä oli johtaa remontti maaliin isännöitsijän ja taloyhtiön kanssa. Valinta osui Raksystemsiin toukokuussa 2018.

Haastattelimme kolmea edustajaa projektijohtajan pestiin. Raksystemsin Jarno Nurminen vakuutti meidät persoonallaan, tietämyksellään ja asiantuntemuksellaan. Valinta oli sillä selvä’’, tiivistää taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Harri Tervo.

Projektipäällikkö helpotti taloyhtiön päätöksentekoa esimerkiksi kilpailuttamalla toteutussuunnittelijat, ohjaamalla suunnittelua ja kilpailuttamalla urakoitsijat.

Linjasaneeraus energiaremontilla

Kiinteistöön päädyttiin toteuttamaan perinteinen putkiremontti eli viemäri- ja vesiputkien lisäksi 82 asuinhuoneiston märkätilat uusittiin. Lisäksi sähköjärjestelmät uusittiin sekä yleisiä tiloja ja liiketiloja saneerattiin urakan yhteydessä. Myös kiinteistön lämmitystapa vaihtui.

’’Liiketiloja muutettiin remontin aikana asunnoiksi. Päätös oli kannattava, sillä asuntojen myynti mahdollisti remontin osittaisen rahoittamisen’’, kertoo hankkeessa projektipäällikkönä toiminut rakennuttamisen ja valvonnan osastonjohtaja Jarno Nurminen Raksystemsiltä.

’’Myös energiaremontti oli hyödyllinen. Kiinteistöön asennettiin maalämpöjärjestelmä ja vesikiertoinen lattialämmitys lämmityskustannusten leikkaamiseksi. Lisäksi kiinteistöön asennettiin poistoilmalämpöpumput, jolloin investoinnista tuli taloyhtiölle vieläkin järkevämpi’’, Nurminen lisää.

Urakkavaihe alkoi joulukuussa 2019 ja valmistui maaliskuussa 2021. Raksystemsin valvojat ja kosteudenhallintakoordinaattori valvoivat koko urakan ajan, että hanke eteni sovitusti niin kosteudenhallinnan kuin talo- ja rakennusteknisten töidenkin osalta.

Raksystemsin asiantuntijat pitivät aidosti taloyhtiön puolia

Tällä hetkellä kohteessa eletään takuuaikaa. Takuutarkastukset ajoittuvat vuoden 2022 loppuun.

Itselle ykkösjuttu puolueettomien asiantuntijoiden palkkaamisessa oli se, että taloyhtiön etu toteutuu. Raksystemsin tekeminen ei ollut pakonomaista, vaan aidosti välittyi se, että meidän asiamme ovat heille tärkeitä’’, Tervo kertoo.

’’He pitivät aikatauluista kiinni ja pystyivät tarvittaessa myös haastamaan urakoitsijaa – en voisi olla tyytyväisempi’’, Tervo lopettaa.

’’Hanke on jäänyt erityisen hyvin mieleen, sillä se oli yksi ensimmäisiä koronatyömaista. Yhteistyö taloyhtiön kanssa oli hyvää ja päätöksenteko sujuvaa, joten hanke eteni kuitenkin mukavasti koronaviruspandemiasta huolimatta’’, tiivistää Nurminen.

Asunto Oy Aallonkohinan putkiremontti.
Asunto Oy Aallonkohinan putkiremontti.
Asunto Oy Aallonkohinan putkiremontti.
Asunto Oy Aallonkohinan putkiremontti.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp