Raksystems on toiminut Ehnroosin koulun rakennushankkeen asiantuntijana.

Ehnroosin koulu rakentui laadukkaasti asiantuntijoidemme johdolla

Mäntsälän kunnan keskustan yläkoululaiset saivat uudet, nykyaikaiset ja monipuoliset koulutilat, kun Ehnroosin uusi koulu avasi ovensa elokuussa 2022. Vanhan koulun paikalle rakentuva koulurakennus on tyylikäs kokonaisuus ruskeasävyisine tiilijulkisivuineen ja tummine yksityiskohtineen. Opiskelijoita koulussa on noin 440. Raksystems on vastannut uudisrakennushankkeen projektinjohdosta ja valvonnasta viimeisen kolmen vuoden ajan.

Hanke käyntiin yhdessä kokeneen projektinjohtajan kanssa

Raksystems aloitti koulun uudisrakennushankkeessa projektinjohtajana 2019. Ensimmäisenä oli urakkakilpailun järjestäminen, jonka tuloksena tammikuussa 2020 hankkeelle valittiin KVR-urakoitsija.

Raksystemsin valvontaorganisaatio liittyi mukaan hankkeeseen urakkakilpailutusvaiheessa. Urakkavaihe käynnistyi toukokuussa 2020.

Valvojat toimivat asiakkaan edunvalvojina urakan aikana. Heidän tehtävänsä oli valvoa, että koulurakennus toteutetaan suunnitelmien, määräysten ja hyvän rakennustavan mukaisesti taloteknisten (LVIAS) töiden osalta.

’’Tämän päivän koulurakennuksiin halutaan paljon rakennusautomatiikkaa, ilmavaihtokoneita ja muuta tekniikkaa, joten hankkeet ovat taloteknisesti haastavia’’, kertoo LVI-valvojana hankkeessa toiminut talotekniikan suunnittelupäällikkö Viljo Igonen Raksystemsiltä.

Hanke eteni kuitenkin hyvin. Kiitos hyvän suunnittelun ohjauksen’’, Igonen jatkaa.

Koulutoiminta alkaa kesälomien jälkeen

Koulurakennus on otettu käyttöön ja sitä kalustetaan parasta aikaa. Koulutoiminta alkoi rakennuksessa elokuussa 2022.

’’Hanke on sujunut hyvin, ilman suurempia aikatauluongelmia korona-ajasta huolimatta. Ammattitaitoisen tilaajaorganisaation kanssa on ollut alusta asti miellyttävää toimia’’, kertoo hankkeessa projektipäällikkönä toiminut Project Services- liiketoimintajohtaja Juha Savolainen Raksystemsiltä.

Myös tilaajaorganisaation edustaja on ollut tyytyväinen yhteistyöhön.

Raksystemsin palvelu on ollut erinomaista. Projektipäällikön toiminta on ollut 10++. Myös valvojien toiminta on ollut täysin kiitettävää, niin tässä kuin Koskenrannan päiväkoti Amandan valvontatehtävissä’’, tiivistää Mäntsälän kunnan rakennuttamispäällikkö Pertti Palmroos.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp