Ifn kiinteistölle korkeimman tason WELL-sertifikaatti

Ifin kiinteistölle ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä korkeimman tason WELL-sertifikaatti

Pohjoismaiden suurimman vahinkovakuuttajan Ifin pääkonttorille Keilaniemeen sekä saman kiinteistön muille osille myönnettiin WELL Platinum -tason luokitukset syksyllä 2022. Auditoinnista vastasi Raksystemsin Green Building Services -divisioona, joka on tällä hetkellä ainoa WELL Performance Verification -auditointeja tekevä kotimainen toimija.

“WELL Performance Verification -kohteita ei ole vielä kovin montaa tehty, ja tässä saavutettu luokitustaso oli korkea. Näissä auditoinneissa meidän markkinaosuutemme on Suomessa lähes 100 % ja teemme näitä ainoana kotimaisena toimijana”, WELL-auditoija ja Raksystems GBS:n johtava asiantuntija Matti Nurmi kertoo.

WELL-sertifikaatti kertoo kiinteistön hyvinvoinnista

International WELL Building Instituten (IWBI) hallinnoima WELL-standardi on vuonna 2014 kehitetty kolmannen osapuolen myöntämä luokitus, joka perustuu alan johtavaan tutkimukseen. Sen tehtävänä on varmistaa, että työympäristö tukee työn tekemistä ja työntekijöiden hyvinvointia parhaalla mahdollisella tavalla.

WELL-sertifikaatti myönnetään, kun seuraavat hyvinvoinnin kriteerit on saavutettu:

  1. Laadukas sisäilma
  2. Puhdas juomavesi ja hygieeninen veden käyttö
  3. Terveellinen ravinto
  4. Laadukas ja toiminnallinen valaistus sekä luonnonvalon hyödyntäminen
  5. Liikkuminen ja fyysisten aktiviteettien edistäminen
  6. Lämpöviihtyvyys, sopivan miellyttävä ja tasainen lämpötila
  7. Miellyttävä akustiikka
  8. Turvalliset ja sisäilman kannalta terveelliset materiaalit
  9. Hyvinvointia tukevat tilaratkaisut ja toimintamallit
  10. Yhteistyöhön kannustavat tilaratkaisut ja toimintamallit

Sensorit mittaavat If:in toimitilapalveluiden olosuhteita

Tilojen viihtyisyyttä ja hyvinvointia edistävä WELL-sertifiointi toimii kolmannen osapuolen myöntämänä laatuleimana. Keilaniemen toimistoon asennettiin sensorit, jotka mittaavat tilojen ilmanlaatua, lämpötilaa ja hiilidioksidimäärää jatkuvasti.

If:n tilat on sertifioinnin yhteydessä suunniteltu niin, että niiden käyttö edistää työntekijöiden välistä vuorovaikutusta ja helpottaa työntekoa. Virtuaalisista kartoista jokainen työntekijä voi nähdä, mitkä tilat ovat vapaana ja mistä kollega löytyy.

Teknisten ominaisuuksien lisäksi WELL-sertifioinnissa arvioidaan sitä, miten organisaation toiminta ja ympäristö vaikuttavat työyhteisön hyvinvointiin. Työtilojen ilmaolosuhteiden, valaistuksen ja akustiikan lisäksi sertifikaatti edellyttää muun muassa henkilöstön ravinnon, aktiviteettien ja mielen hyvinvoinnin jatkuvaa mittaamista.

Ifin pääkonttorille on myönnetty aiemmin myös International WELL Building Institute (IWBI) Health & Safety -sertifikaatti.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp