Köp utöver en Byggnadsbesiktning en försäkring för dolda fel, Kauppaturva.

Kuka voi kuntotarkastuksen suorittaa?

Kodin kuntotarkastus suoritetaan yleensä asuntoa ostaessa tai myydessä. Kuntotarkastus suoritetaan KH-kortistosta löytyvän suoritusohjeen mukaisesti ja ohjeistuksia tulee noudattaa kokonaisvaltaisesti. Kuka tarkastuksen voi sitten suorittaa ja millä valtuuksilla? Kuntotarkastuksen tekijäksi kannattaa valita ammattilainen, sertifioitu, ja sellainen, joka hoitaa tarkastuksen kokonaisvaltaisesti KH-kortiston mukaisesti.

Kodinostajan näkökulmasta edullisempaa on, että kuntotarkastus on hoidettu valmiiksi ennen ostopäätöksen tekoa. Kuntotarkastus tuo läpinäkyvyyttä ja helpottaa kodin hinnoittelua – parhaimmassa tapauksessa tarkastus nopeuttaa myös kotisi myyntiä.

Kuntotarkastus saattaa olla merkitsevä tekijä jo kodinostamisen alkumetreillä. Ostajaehdokkas voi päättää osallistuuko myytävän kodin näyttöön vai ei, tehdyn tai tekemättömän kuntotarkastuksen perusteella.

Lue RE/MAX Hyvät Kodit Pisteet Kotiin -blogista lisää asuntokaupan kuntotarkastuksen merkityksestä ja Energiatodistuksen tarpeesta.
Teksti on julkaistu alun perin blogissa 20.5.2019.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp