Raksystems toteutti Asunto Oy Torpankallioon kuntoarvion.

Kuntoarvio 1980-luvulla valmistuneeseen rivitaloyhtiöön

Asiantuntijamme tekivät Sipoon Söderkullassa sijaitsevaan Asunto Oy Torpankallioon kuntoarvion huhtikuussa 2019. Vuonna 1981 valmistuneessa kahdeksan huoneiston rivitaloyhtiön kuntoarviossa käytiin läpi rakennustekniikan, LVI- ja sähköjärjestelmien kunto.

Kuntoarvio helpottaa remonttitarpeiden suunnittelua

Taloyhtiön edellisestä arviosta oli kulunut 12 vuotta. Taloyhtiön hallitus halusi selvittää kiinteistön tämän hetkisen kunnon ja mahdolliset remontointitarpeet. Torpankalliossa oli ollut suunnitteilla salaojaurakka, jonka toteutusta myös kuntoarvion yhteydessä suositeltiin.

Ennen arvion toteutusta taloyhtiön asukkaille lähetettiin kyselylomakkeet tulevaa kenttäkäyntiä ajatellen. Lomakkeita hyödynnettiin tarkastuksen lähtötietoina.

Kuntoarvio antaa kuranttia tietoa kiinteistön kunnosta sekä sen rakenteellisista ratkaisuista. Ajankohtaiseen tietoon perustuen tulevien vuosien remonttitarpeiden suunnittelu helpottuu, kun asiaa katsoo isännöitsijän näkökulmasta.

Kustannuksien säästöä ja työkalu taloyhtiön hallitukselle

Torpankallion isännöitsijä Antti Harju pitää kuntoarviota tärkeänä osana kiinteistön kunnossapitoa. Parhaimmassa tapauksessa rahaa säästyy ja suurilta vahingoilta voidaan välttyä.

”Asukkaiden osalta suurin hyöty on siinä, että hallinnolla on selkeää tietoa taloyhtiön kunnosta sekä viitteelliset suositukset remonttien toteutusajankohdista. Kuntoarviolla on mahdollista säästää turhia remonttikuluja ja varautua etukäteen suurien vahinkojen ehkäisemiseen”, isännöitsijä Antti Harju, Realia.

Kuntoarvio ja PTS toimii taloyhtiön ja sen hallituksen työkaluna, jonka avulla voidaan varautua tuleviin remontteihin. Samalla rahankäytöstä pystytään tekemään suunnitelmallisempaa ja ennakoimaan tulevia remonttitarpeita.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp