Taloyhtiön Kuntoarvioon sisältyy nykyään myös kevyt lämpökamerahavainnointi!

Raksystemsin taloyhtiön Kuntoarvion sisältöä on laajennettu ja siihen kuuluu nykyään myös kevyt havainnointi lämpökameralla.

Lämpökameralla selvitetään rakenteita rikkomatta rakennuksen mahdolliset ilma- ja lämpövuodot. Lämpökameralla tehtävä havainnointi tehdään asunnoissa ja yleisissä tiloissa tarpeen mukaan. Lämpövuotojen aiheuttama energiahukka aiheuttaa erilaisia ongelmia, kuten kosteuden tiivistymistä rakenteisiin. Lämpövuotojen selvittäminen ja rakenteiden tiivistäminen kannattaa taloudellisesti, kun esimerkiksi energiaa säästetään lämmittämisessä.

Lämpökamerahavainnointi kuuluu kuntoarvioon kiinteistöjen lämmityskaudella, kun sisä- ja ulkolämpötilojen ero on riittävä (ulkolämpötila alle +5˚C). Näin lämpövuodot erottuvat kameralla parhaiten. Havainnointi suoritetaan kaikissa kierrettävissä asunnoissa ja yleisissä tiloissa pistokoemaisesti tarpeen mukaan.

Kevyen lämpökuvauksen perusteella voi asiantuntija suositella RT 14-11239 -kortin mukaista lämpökuvausta. Kevyt lämpökuvaus on kustannustehokas, sillä se tehdään kuntoarvion kanssa samaan aikaan eikä perusteellista lämpökuvausta tarvitse tehdä, jos sille ei ole tarvetta. Havainnoinnin ei ole tarkoitus korvata RT 14-11239-kortin mukaista lämpökuvausta, eikä täytä sen vaatimuksia.

 

Lisätietoja:

Jari Marttinen
Osastonjohtaja; kuntotutkimukset, DI, osakas.
p. 030 670 5509
jari.marttinen@raksystems.fi

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp