Miten helpottaa taloyhtiön pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelman toteuttamista?

Miten helpottaa taloyhtiön pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelman toteuttamista?

Raksystemsin oma sähköinen palvelu, Kiinteistökartturi, on suunniteltu helpottamaan taloyhtiön ja isännöitsijän arkea. Kiinteistökartturin avulla taloyhtiön kunnossapidon kokonaiskuva selkiytyy, tiedon jakaminen helpottuu ja pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelma konkretisoituu.

Selainpohjaisen palvelun avulla taloyhtiön remonttien ja saneerauksien suunnittelu ja budjetointi on ketterää, kun taloyhtiön tiedot löytyvät yhdestä paikkaa selkeästi ja visuaalisesti esitettyinä.

Korjaushankkeiden suunnittelu ja asiantuntijapalveluiden hyödyntäminen helpottuu

Kiinteistökartturin avulla korjaushankkeiden suunnittelu sujuvoituu, kun suunnitelmat, budjetointi, asukaskyselyt ja tilattujen asiantuntijapalveluiden tiedot pysyvät tallessa yhdessä paikassa. Kun tiedot eivät ole paikkaan tai henkilöön sidottuja, ovat taloyhtiön tärkeät asiakirjat käytettävissäsi, vaikka ihmiset ympärillä vaihtuisivat.

Kiinteistökartturin kautta pystyt tekemään erilaisten asiantuntijapalveluiden tilauksia suoraan Raksystemsille. Asiantuntijapalveluitamme ovat esimerkiksi kiinteistön kuntoarvio, erilaiset kuntotutkimukset sekä talotekniset kartoitukset.

Ammattilaisten tekemät kartoitukset ja arviot ovat osa taloyhtiön suunnitelmallisen kunnossapidon toteutusta. Ammattilaisten avulla taloyhtiö osaa tehdä oikeanlaisia ja oikea-aikaisia päätöksiä kiinteistönpidon suhteen.

Selkeä kalenterinäkymä auttaa kokonaisuuden hahmottamisessa ja tiedon jakamisessa 

Ohjelma mahdollistaa suunnitelmien jakamisen turvallisesti taloyhtiön keskeisille henkilöille. Kiinteistökartturissa suunniteltuja toimenpiteitä voi kommentoida, budjetoida, merkitä suunnitelluiksi toimenpiteiksi tulevaisuuteen tai merkitä jo hoidetuiksi kokonaisuuksiksi.

Selkeä aikajana auttaa hahmottamaan suunnitellut toimenpiteet kommenttien ja tarkentavien tietojen avulla. Voit esimerkiksi merkitä tietyn toimenpiteen järjestelmäkohtaiseksi ja sijainnin talo-, rappukäytävä- tai asuntokohtaiseksi.

Näin voit näppärästi pitää taloyhtiön hallituksen ajan tasalla suunnitelluista toimenpiteistä tai palata ajassa taaksepäin ja tarkistaa, millaisia kunnossapitotoimenpiteitä tai korjauksia taloyhtiössä on toteutettu.

Raksystemsin tekemä kuntoarvio löytyy automaattisesti Kiinteistökartturista

Kiinteistöön tehdyn kuntoarvioinnin jälkeen yhtiön tiedot siirtyvät Kiinteistökartturiin asiantuntijan toimesta. Taloyhtiö saa ohjeet palvelun käyttöönottoon liittyen Kuntoarvioraportin toimituksen yhteydessä. Riittää siis, että varmistat tiedot oikeiksi ja kutsut taloyhtiön hallituksen jäsenet ja isännöintitoimiston keskeiset henkilöt sovelluksen käyttäjiksi.

Raksystemsin taloyhtiön kuntoarvion tilaajana saat Kiinteistökartturin veloituksetta käyttöösi 12 kuukaudeksi, etu on voimassa toistaiseksi.

Lain edellyttämä kunnossapitotarveselvitys hallitukselle napin painalluksella

Samalla kun kuntoarvion tiedot siirretään Kiinteistökartturiin, siirtyvät myös PTS-ehdotuksen tiedot ohjelmaan tehdyn arvion pohjalta. Sovelluksesta isännöitsijä pystyy tulostamaan suoraan taloyhtiön hallitukselle kunnossapitotarveselvityksen Kiinteistökartturiin kirjattuihin tietoihin perustuen.

Selvitä miten korjaus- ja kunnossapitotoimenpiteiden kustannukset vaikuttavat yhtiövastikkeeseen

Kiinteistökartturiin syötetään taloyhtiön tiedot huoneistoaloineen ja -määrineen. Myös yhtiön menot ja tulot syötetään sovellukseen. Annettujen tietojen perusteella ohjelma laskee automaattisesti suunniteltujen toimenpiteiden vaikutuksen asuntojen vastikkeen määrään annetun budjetin ja jyvitysajan mukaisesti.

Voit siirrellä korjaustoimenpiteitä eli kortteja helposti Kiinteistökartturissa vaikkapa vuodelta toiselle, jolloin pystyt havainnoimaan selkeän kalenterinäkymän avulla, miten korjaustoimenpiteiden ajankohta vaikuttaa vastikkeen määrään. Näin voit esimerkiksi suunnitella taloyhtiön budjettia ja kulujen ennakointia rahoitusvastikkeessa niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä.

Kiinteistökartturin ydin on taloyhtiön kunnossapidon helpossa hahmottamisessa ja tiedon siirrossa

Aora Isännöinti Oy on ottanut Raksystemsin Kiinteistökartturin käyttöönsä. Yhtiön asiakkaina ovat pääsääntöisesti pienet taloyhtiöt, joiden hallituksien jäsenet ovat aktiivisesti mukana tekemässä ja toteuttamassa taloyhtiön asioita.

”Tärkein syy Kiinteistökartturin käyttöönotossa oli kuntoarvion ylläpito. Monesti kuntoarvion teettämisen jälkeen PTS-ehdotuksien mukaisia toimenpiteitä ei tehdä täysin esitetyssä aikataulussa.

Kiinteistökartturin avulla kuntoarvion pohjalta tehtyä PTS-suunnitelmaa voi ylläpitää itse, jolloin sen elinkaari pitenee”, kertoo Jukka Koivisto, Aora Isännöinti yhtiön perustaja ja isännöitsijä.

Tutustu Kiinteistökartturiin ja ota palvelu käyttöösi!

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp