Lue lisää Espoon Soukassa sijaitsevien taloyhtiöiden putkiremonttihankkeista!

Onnistuneen putkiremontin varmistaa tarkka valvontatyö

Putkiremontteja tehdään Suomessa nyt ennätyksellisen paljon: linjasaneerauksen kokee vuosittain jopa 20 000 kerros- ja rivitaloasuntoa. Korjaushankkeet ovat suuritöisiä ja valitettavasti pitkittyvät harmillisen usein. Tätä ennaltaehkäisemään on tärkeää hankkia hyvä projektinjohto, joka valvoo työn etenemistä ja aikataulua. Näin taloyhtiö ja asukkaat säästävät sekä rahaa että vaivaa.

Tämän vuoden maaliskuussa Espoon Soukassa saatiin päätökseen mittava saneeraushanke, joka toimii esimerkkinä onnistuneesta projektinjohdosta. Yläkartanonkuja 2-6:n vuonna 1969-1970 valmistuneiden kerrotalojen ryhmäsaneeraus toteutettiin kolmen taloyhtiön yhteisvoimin. Hankesuunnittelu alkoi vuonna 2008 ja remonttityöt toteutettiin vaiheittain vuodesta 2010 alkaen. Projektin urakoitsijana toimi Consti Talotekniikka Oy.

”Tärkeää tällaisessa projektissa on hyvän urakoitsijan valinta. Myös riittävä valvonta on avainasemassa. Pitkässä projektissa urakoitsijalla voi tulla vastaan henkilöstövaihdoksia, infokatkoksia ja vaikeita tilanteita. Valvonnan tarkoituksena on taloyhtiöiden edun varmistaminen”, Raksystemsin projektipäällikkö Tuomas Venermo kertoo.

Raksystems tuli mukaan projektiin kilpailutuksen myötä huhtikuussa 2013. Tehtävänä oli valvoa urakkaneuvotteluja ja tehdä urakkasopimukset, sekä valvoa suoritusta työmaalla. Kolme-neljä kertaa viikossa tehtävät valvontakäynnit varmistivat työvaiheiden teknisen laadun ja pitivät huolta työturvallisuudesta, työaikatauluista ja kustannuksista. Esimerkiksi laskut tarkastutettiin Raksystemsillä ennen kuin ne annettiin taloyhtiöiden maksettaviksi.

Valvonnasta on tullut hyvää palautetta isännöitsijöiltä ja taloyhtiöiltä.

”Raksystemsin projektipäällikkö Venermo oli aina ajan tasalla, hyvin valmistautunut ja valmis ratkaisemaan kinkkisetkin kysymykset”, kommentoi Isännöitsijäverkko Oy:n Kristian Wickström. 

”Myös meidän As Oy Satoreimarissa oltiin tyytyväisiä hankkeeseen. Valvonta toimi sopimuksemme mukaan”, kommentoi hankkeen rakennustoimikunnan ja As Oy Satoreimarin puheenjohtaja Juhani Kiiras.

Taloyhtiön puheenjohtaja muistuttaa myös, että asukkaiden huomioonotto ja tiedonkulku on ensiarvoisen tärkeää, eikä asian merkitystä voi kylliksi korostaa.

”Kokonaisuutena hanke oli tyydyttävä. Budjetti piti ja oli kohtuullinen pääkaupunkiseudun ja naapurien hankkeisiinkin verrattuna”, Kiiras tiivistää.

Myös Raksystemsin Venermo on tyytyväinen projektiin.

”Aikatauluista pidettiin kiinni ja kustannukset pysyivät kohtuullisina koko hankkeen ajan. Vaikka haasteita tässäkin projektissa oli, niistä selvittiin kunnialla. Myös lisätöitä teetettiin poikkeuksellisen vähän. Lopputulos on tyylikäs ja asianmukainen”, lopettaa Venermo.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp