Raksystems uratarina 13 vuotta raksilaisena

Oululainen osaa – kuntotarkastajana jo 13 vuoden ajan

Olen Aarno Tuomaala Raksystemsin Oulun toimipisteeltä. Työni koostuu suurelta osin asuntokaupan kuntotarkastuksista, mutta teen myös energiatodistuksia, betonirakenteiden kuntotutkimuksia, asbestikartoituksia, vuositarkastuksien ennakkotarkastuksia ja toimin asiantuntijana riitatapauksissa.

Kuntotarkastusuran alku

Koulutukseltani olen insinööri, joksi valmistuin Vaasan Teknillisestä oppilaitoksen talonrakentamistekniikan opintolinjalta vuonna 1989. Tätä ennen opiskelin vuoden verran maa- ja metsätaloutta lähinnä todetakseni, että rakennusala on enemmän minun juttuni. Olin pikkuvesselistä asti mukana vanhempieni rakennusprojekteissa.

Opintojen jälkeen olen työskennellyt erilaisissa rakennus- ja kiinteistöalan työtehtävissä. Vastaavan työnjohtajan, rakennesuunnittelijan, rakennussuunnittelijan, tutkijan sekä projekti-insinöörin työtehtävät ovat käyneet tutuiksi työurani aikana. Ensimmäiset asuntokaupan kuntotarkastukset tein edellisen työnantajani palveluksessa jo 18 vuotta sitten.

Raksystemsille tieni toi 13 vuotta sitten, vuonna 2006. Työni on alusta asti koostunut kohdekäynneistä, autolla ajamisesta ja raporttien kirjoittamisesta. Aloitin Raksystemsillä rakkaan lajini asuntokaupan kuntotarkastuksien parissa, mutta nykyään teen laajasti myös muita asiantuntijatöitä. Minulla on asuntokaupan kuntotarkastajan (AKK) pätevyyden lisäksi energiatodistuksen laatijan ja pientalohankkeen pääsuunnittelijan ja pientalohankkeen vastaavan työnjohtajan pätevyydet.

Raksystemsillä parasta ovat asiakkaat ja itsenäinen työ

Parasta työssäni ovat asiakkaat. Kaipaan ihmiskontaktia säännöllisesti ja tässä työssä saan olla suorassa yhteydessä asiakkaisiin. Palautteen saaminen asiakkaalta on paitsi mukavaa myös motivoivaa.

Asiakkaiden lisäksi työni parhaita puolia ovat työn vapaus ja vaivattomuus. Pidän siitä, että työ on itsenäistä ja saan keskittyä työhöni.

Muistan ne ajat, kun työnkuvaani kuului asuntokaupan kuntotarkastajan työssä haastattelulomakkeiden lähettäminen kirjepostilla asiakkaille sekä kohdekäyntien sopiminen kenttätyön ohessa. Raksystemsillä työtilaukset ja suurimman osan paperitöistä hoitaa tänä päivän asiakaspalvelu, joten saan keskittyä asiantuntijatyöhön. Täällä on modernin insinööritoimiston meininkiä, jota jo työssä aloittaessani pidin suurena etuna edelliseen työnantajaani verrattuna.

Rakennus- ja kiinteistöalan osaamista Oulusta

Oulun aluetoimistomme on laajentunut lyhyessä ajassa paljon, sillä vuodessa henkilökuntamme on kasvanut kolmella asiantuntijalla. Tällä hetkellä Oulun alueella toimii viisi asiantuntijaa. Kaksi meistä työskentelee suurelta osin kuntotarkastuksien parissa ja muut ovat keskittyneet muihin asiantuntijatehtäviin.

Toimialueemme kattaa Oulun seudun, mutta tarvittaessa teemme asiantuntijatehtäviä myös kauemmaksi. Olen viime vuosina ajanut paljon esimerkiksi Lappiin ja työkilometrejä on kertynyt mittariin tänä vuonna noin 15 000. Vaikka matkat ovat välillä pitkiä ja töitä riittää, on helpottava tietää, että työkavereilta saa tarvittaessa apua. Viisi työntekijää saa paljon enemmän aikaiseksi kuin kaksi työntekijää, joten on ollut hienoa saada lisää porukkaa alueelle töihin!

Lue lisää:

Uratarinat

Avoimet työpaikat

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp