Paluumuuttajana Raksystemsillä – oppipojasta vahvaksi rakennustekniseksi osaajaksi

Raksystems on kasvanut viime vuosien aikana hurjasti. Kasvu on tapahtunut pääsääntöisesti yritysostoin, joiden myötä olemme saaneet paljon uusia osaajia. Moni vanha työntekijä on kuitenkin myös palannut vuosien aikana juurilleen. Yksi heistä on Jani Streng, joka työskentelee tällä hetkellä rakennusteknisenä asiantuntijana kuntotarkastus-osastolla. Janilla on kokemusta Raksystemsistä yhteensä yhdeksän vuotta kahdessa erässä: Raksystems Anticimex Oy:stä ja Raksystemsistä.

Kaikki alkoi kiinteistökuivauksesta

Janin ura raksilaisena alkoi vuonna 2007, kun Raksystems muodosti Raksystems Anticimex Oy:n yhdessä Anticimex Oy:n kanssa. Hän työskenteli siihen aikaan kosteuskartoittajana kiinteistökuivaus-yksikössä. Työkokemusta vastaavista tehtävistä oli kertynyt siinä vaiheessa kahdeksan vuotta.

”Aloitin hommat ns. pohjalta eli kosteusvaurioihin liittyvistä purkutöistä ja asennuksista. Sitten, kun rakenteet olivat käyneet tutuiksi, aloin tekemään vaativampia kartoituksia. Raksystems Anticimexin aikaan työtehtäväni koostuivat pääsääntöisesti kosteuskartoituksista sekä kiinteistökuivaukseen liittyvistä mittauksista ja toimenpiteistä’’, kertoo Streng.

Raksystems Anticimexin aika oli Janista mieluista, sillä työ oli mukavaa ja työkaverit samanhenkisiä. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Raksystems irtautui Anticimexistä ja Janin osastona toiminut kiinteistökuivaus myytiin toiselle toimijalle vuosien 2014 ja 2015 välisenä aikana. Tämän jälkeen Jani työskenteli parissa eri yrityksessä alan asiantuntijatehtävissä, samalla hyviä Raksystemsin aikoja muistellen.

Paluu juurille

”Vuonna 2016 pohdin oman kuivausliikkeen perustamista, sillä työ sen hetkisessä yrityksessä tuntui liian kuormittavalle.

Lopulta päädyin hylkäämään unelmat yrittäjäksi ryhtymisestä, kun toimitusjohtaja Marko Malmivaara tarjosi minulle töitä pitkien keskustelujen jälkeen.

Vuonna 2017 aloitin Raksystemsillä rakennusteknisenä asiantuntijana. Päätös oli mieleinen, sillä pääsisin taas töihin tuttuun porukkaan’’, kertoo Streng.

Nykyisessä työssä rakennusteknisenä asiantuntijana Jani tekee märkätilojen kosteuskartoituksia sekä taloyhtiöille että pientaloille, vahinkokartoituksia ja eri rakenneosien kuntotutkimuksia esimerkiksi sisäilmatiimin apuna. Joskus hän myös valvoo osakasremontteja tai vie kuivaimia työmaille jokapäiväisten tarjouspyyntöjen ja raporttien kirjoittamisen ohella. Kuivaustoimintaa hän harjoittaa töissä enää hyvin pienimuotoisesti.

Työnteon ohella Jani on opiskellut rakennusmestarin tutkintoa Hämeen ammattikorkeakoulussa. Rakennusmestarin opintojen jälkeen Janin tavoitteena olisi suorittaa myös rakennusterveysasiantuntijan (RTA) pätevyys.

”Raksystemsillä kannustetaan kouluttautumiseen, mikä on hienoa! Parasta yrityksessä on kuitenkin työn tekemisen helppous ja yrityskulttuuri. Täällä saa keskittyä siihen mitä tekee ja mistä pitää.

Työ itsessään on aina merkityksellistä ja asiakkaat arvostavat sitä, mutta myös järjestelmät toimivat, joten työnteko on tehokasta.

Yleensä yrityksen arvot ovat sanahelinää, mutta täällä se paketti todella toimii. Henkilökunnasta pidetään huolta, joten he tekevät työnsä hyvin ja yrityksen liiketoiminta kasvaa.

Richard Bransonin sanoin: take care of your embloyees and they’ll take care of your business’’, lopettaa Streng.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp