Raksystems tekee radonkorjauksia taloyhtiöihin.

Radonkorjaus vaivattomasti myös taloyhtiössä

Radonkorjausta ei kannata arastella taloyhtiössäkään, mutta kuten muissakin kiinteistöissä, ensimmäiseksi kannattaa tehdä radonmittaukset. Radon on terveydelle haitallinen radioaktiivinen kaasu, jota voi kulkeutua maaperästä asuntojen sisäilmaan. Sen voi havaita ainoastaan mittaamalla.

”On hyvä muistaa, että ensinnäkin kaikista mitattavista kohteista ei löydy korjattavaa. Jos löytyy, ongelma on korjattavissa kustannustehokkaasti ja kohtuullisen nopeasti, kertoo Raksystemsin radonosaston liiketoimintapäällikkö Mikko Näppä.

Radonkorjaus taloyhtiössä on siinä mielessä helppo remontti, että se ei vaadi laajoja piha-alueiden avauksia. Tämä säästää paitsi istutuksia myös osakkeiden ja asukkaiden hermoja.

Radonkorjaus ei vaadi laajoja piha-alueiden avauksia, joten se säästää istutuksia.

Radonkorjaus on myös ohi usein parissa päivässä, joten siitä ei tule pitkäkestoista meluhaittaa edes päiväsaikaan kotonaan oleville asukkaille.

Tehokkain radonkorjaustapa on alapohjan alipaineistus

Yleisin tapa tehdä radonkorjaus kaikissa kiinteistöissä on rakennuksen alapohjan alipaineistus. Osaan radonkorjattavista kohteista voidaan tehdä Näpän mukaan myös tiivistyksiä ja ilmanvaihdon säätöä.

”Pyrimme alapohjan alipaineistukseen, sillä se on tehokkain tapa vähentää radonia sisäilmasta, ja sille pystymme antamaan takuun”, hän toteaa.

Alapohjan alipaineistus on nopeasti toteutettavissa. Näpän mukaan isoissakin taloyhtiössäkin puhutaan yksittäisistä työpäivistä paikan päällä. Esimerkkinä hän kertoo kohteesta, johon kahdeksan radonimurin asennus vei kaksi työpäivää.

”Jokainen kohde vaatii kuitenkin oman toimenpidesuunnitelmansa. Asennettavien radonimurien määrä ja muut mahdolliset työt riippuvat kohteesta ja sen pohjarakenteesta. Siksi myös hinta vaihtelee”, Näppä toteaa.

Yleistasolla voidaan sanoa, että korjaaminen on melko edullista.

Radonimurilla on kolmen vuoden takuu ja se on melko huoltovapaa.

Radonimurit vievät vähän sähköä

Raksystemsin toteuttama radonkorjaus sisältää sisäilman radonpitoisuuksien tarkistusmittaukset, joilla varmistetaan, että tehdyt muutokset ovat riittäviä. Mikäli tarkastusmittaukset osoittavat, että kohteessa on yhä korjattavaa, lisätoimenpiteet ovat asiakkaalle maksuttomia.

”Lisätoimenpiteenä voidaan tehostaa tehtyjä imupisteitä, parantaa ilmanvaihtoa tai asentaa vielä lisäimuri. ”

Radonimuri on hyvin huoltovapaa laite: vain suodattimet pitää puhdistaa tai vaihtaa. Laitteella on kolmen vuoden takuu. Näpän mukaan puhallinta huollattamalla radonimurin tekninen käyttöikä voi olla kymmenen vuotta tai enemmänkin.

Suomalaisten radonasiantuntijoiden kehittämän radonsaneerausjärjestelmän laitteet ovat nykyaikaisia ja tehokkaita, joten niissä on myös pieni energiankulutus.

”Olemme hoitaneet radonkorjauksia kohta 10 vuotta ja kokemusta on erilaisista kohteista omakotitaloista aina yli 10 000 neliömetrin halleihin. Vaikka korjauksia tehdään paljon kesällä, emme säiky lunta tai loskaakaan”, Näppä sanoo.

Alapohjan alipaineistus on tehokas tapa hoitaa radonkorjaus. Raksystems tekee radonkorjauksia myös taloyhtiöissä.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp