Mitä ovat asuntokaupan kuntotarkastuksella suositellut jatkotutkimukset?

Rakennusterveysasiantuntija on kuntotutkijaa monipuolisempi osaaja

Rakennusterveysasiantuntijan tehtävä on arvioida kiinteistöstä löytyvien vaurioiden tai virheiden vaikutukset kiinteistön sisäilmaan, mikä saattaa johtaa terveydellisiin haittoihin.

Monipuolisen osaamisen ansiosta rakennusterveysasiantuntija tutkii rakenteita niiden yleisen kunnon ja kantavuuden näkökulmasta ja yhdistää näihin näkökulmiin vielä mahdolliset vauriot, sisäilman ja terveyshaitat. Hän tarkastelee esim. kuntotutkimuksen kohdalla rakennusta kokonaisvaltaisesti terveyteen kriittisesti liittyvän sisäilman kannalta.

Ainoastaan Eurofins Expert Services Oy sertifioi rakennusterveysasiantuntijoita (RTA)

Eurofins Expert Services Oy:n (aik. VTT) sertifioiman rakennusterveysasiantuntijan pohjakoulutukseksi soveltuu mm. insinöörin tai rakennusarkkitehdin tutkinto. Asiantuntija kouluttaa itseään lisäksi esim. sisäympäristöstä, rakennusterveydestä, rakennusfysiikasta, korjausrakentamisesta ja IV-tekniikasta. Lisäksi rakennusterveysasiantuntijoillamme on pitkä kokemus rakennusteknisestä tutkimisesta sekä monipuolinen osaaminen rakennefysiikasta.

Sertifikaatti viestii, että rakennusterveysasiantuntija ylläpitää ammattitaitoaan toimimalla alalla ja raportoimalla tehdyistä töistä sekä käymällä täydennyskoulutuksessa. Työkokemusta rakennusterveysasiantuntijalla tulee olla vähintään kolme vuotta kosteus- ja homevaurioituneiden tai muutoin sisäilmaongelmaisten rakennusten tutkimisesta; korjaussuunnittelusta, työnjohdosta tai valvonnasta korjaustyömaalla tai asiantuntija- ja ohjaustoiminnasta talonrakennus- ja ympäristöterveysalalla.

Rakennusterveysasiantuntijat ovat rakennusten ja terveyden asialla kun selvitetään kotien ja julkisten kiinteistöjen (esim. koulujen, päiväkotien, sairaaloiden, liiketilojen) erilaisia kosteus- ja homevaurioita sekä sisäilmasta johtuvia haittoja, kuten esim. terveysongelmia.

Laajan ammattitaidon ja pitkän kokemuksen omaavat Raksystemsin rakennusterveysasiantuntijamme palvelevat Sinua paikallisesti kautta maan!

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp