Raksystems 365 - Kodin määräaikaistarkastus ja OmaInsinööri

Raksystems 365 – Kodin määräaikaistarkastuksen ja OmaInsinöörin avulla ennakoivaa kunnossapitoa

Raksystems 365 – Terveellinen koti, onnelliset asukkaat

Kukapa ei haluaisi elää terveellisessä ja turvallisessa kodissa – ilon ja onnen kotisatamassa. Valitettavan usein kodin terveellisyydestä kuitenkin tingitään. Koti ja sen rakenteet eivät ole ikuisia, vaan ne kaipaavat säännöllistä huoltoa, kunnossapitoa sekä uusimista. Raksystems 365 on sinulle, joka haluat tasaista varmuutta kotisi kunnossapidossa asuntokaupan yhteydessä sekä tulevaisuudessa. Valitse valikoimastamme juuri sinun elämäntilanteeseesi sopiva palvelu – me autamme!

Kodin määräaikaistarkastus ja OmaInsinööri apunasi

Kodin määräaikaistarkastuksella saat lähtötiedot kodin suunnitelmalliselle kunnossapidolle. Tunnet kotisi rakennusteknisen kunnon, osaat tehdä oleelliset huolto- ja korjaustoimenpiteet sekä vältyt suurilta kustannuksilta, joita kodin kunnossapidossa voi ilmetä, ennakoivalla kunnossapidolla.

OmaInsinööri auttaa tilanteissa, joissa oma osaaminen ei riitä. Raksystemsin OmaInsinööri palvelee puhelimen päässä ja tekee tarvittaessa kotikäyntejä. Kodin huolto- ja kunnostustyöt on helppo toteuttaa asiantuntijan neuvoja hyödyntäen.

Kodin määräaikaistarkastuksella varmistut kotisi kunnosta ja korjaustarpeista

Harva omakotiasuja on rakennusalan asiantuntija, jolle rakenteiden suositellut käyttöiät ja oikeaoppinen huolto ovat arkipäivää. Asiantuntijan tarkastus, raportti sekä suullinen arvio ja ohjeistus ovat erinomainen tuki huolelliseen pientalon huoltoon ja kunnossapitoon.

Kodin määräaikaistarkastuksen tavoitteena on tuottaa kodin kunnossapitosuunnittelulle lähtötiedot. Suosittelemme tekemään tarkastuksen aina neljän vuoden välein. Säännöllisin väliajoin tehtävä tarkastus pitää asukkaat tietoisina rakennuksen arvosta, teknisestä kunnosta ja energiatehokkuudesta. Samalla kunnossapito- ja korjaustoimet osataan ajoittaa oikein.

Tieto kodin kunnosta huojentaa ja säästää kustannuksia

Kodin määräaikaistarkastuksessa rakennustekninen asiantuntija tarkastaa kodin ja kodin kuntoluokka määritellään. Tarkastuksen avulla opit tuntemaan kotisi kunnon ja pystyt lisäämään asumisturvallisuutta oikeilla toimenpiteillä sekä kohdistamaan rahankäytön oleellisiin kohteisiin.

Tarkastuksen lopputulemana asukkaat saavat suunnitelman kodin kunnossapitotoimenpiteistä, johon on listattu ammattilaisen suosittelemat toimet. Kodin määräaikaistarkastuksen avulla voidaan muun muassa poissulkea kodin kosteusongelmariskit.

Kuvallinen raportti ja tietojen synkronointi KotiAppiin

Kodin omistajana saat määräaikaistarkastuksesta kirjallisen raportin valokuvineen. Raportin tiedot voidaan synkronoida KotiApp-mobiilisovelluksen kanssa, mikäli asukkaalta sellainen löytyy. Tarvittavat toimenpiteet tallennetaan KotiAppin Huoltokirjaan omiksi tuleviksi tehtävikseen. Näin asukkaana sinun ei tarvitse muistaa ulkoa tulevia toimenpiteitä, vaan sovellus muistuttaa niistä automaattisesti.

KotiApp on ilmainen kodin kunnossapitoon ja huoltamiseen liittyvä sovellus. Varmistu kotisi turvallisuudesta, terveellisyydestä ja säästä kustannuksissa ennakoivalla kunnossapidolla.

Esimerkkitapaus: Kodin määräaikaistarkastus neljän vuoden välein

Lapissa asuvat Niemiset ostivat omakotitalonsa reilut neljä talvea sitten vanhemmalta pariskunnalta, jotka olivat huoltaneet taloa säntillisesti. Asuntokaupan yhteydessä kotiin tehtiin Asuntokaupan Kuntotarkastus RS3, mutta näin neljä vuotta myöhemmin oli korkea aika antaa asiantuntijan tutkia uudestaan kodin kunto ja määritellä sille seuraavat korjaus- ja huoltotoimenpiteet. Samalla asiantuntija katsoi tehtyjen huolto- ja korjaustoimenpiteiden onnistumisen, jotta Nimisenperheen isä osaa huoltaa kotiaan yhtä hyvin myös tulevina vuosina.

Lue lisää määräaikaistarkastuksesta:

OmaInsinööri – asiantuntijan apu tilanteessa kuin tilanteessa

Mikäli kodin rakenteelliset vauriot, sisäilma, energiansäästö, huollon tai korjausten tarpeellisuus mietityttää, voit olla yhteydessä Raksystemsin OmaInsinööriin. OmaInsinööri auttaa myös remonttiaiheisiin tai rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Asiantuntija auttaa sinua puhelimen päässä ja tarpeen mukaan ongelmat voidaan ratkoa kotona paikan päällä.

Kotikäynnillä OmaInsinööri toteuttaa tarvittaessa pintapuolisen ja aistinvaraisten tutkimuksien lisäksi rakennetutkimuksia, tutkii vaurioiden syitä ja antaa toimenpide-ehdotuksia vaurioiden korjaamiseksi.

OmaInsinöörin kotikäynti ei poissulje sitä, että kodin rakenteista voisi olla piileviä vaurioita. Rakenteissa piilevää vaurioita ei voida havaita, ellei rakenteissa ole kartoitushetkellä pinnalle näkyvää tai mittalaitteilla havaittavia merkkejä vauriosta.

Tapauskohtaisesti OmaInsinööri suosittelee jatkotutkimuksia vaurion taustalla olevan syyn tunnistamiseksi, ja oikeiden korjausmenetelmien varmistamiseksi.

Esimerkkitapaus: OmaInsinööri auttoi ongelmatilanteessa

Runsasluminen talvi teki tepposen uusimaalaisen Tikkasten perheen katolle, kun lumieste pääsi vääntymään raskaan lumi- ja jäämassan painosta. Tikkasten perheen äiti soitti OmaInsinöörille ja hän tuli pikaisesti paikanpäälle tarkastamaan tilannetta. Pahempi vesivahinko pystyttiin välttämään nopealla asiantuntijatoiminnalla.

Lue lisää OmaInsinööristä:

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp