Raksystems 365 – Kuntotutkimukset

Raksystems 365 – Kuntotarkastus ja Kauppaturva

Raksystems 365 – Terveellinen koti, onnelliset asukkaat

Kukapa ei haluaisi elää terveellisessä ja turvallisessa kodissa – ilon ja onnen kotisatamassa. Valitettavan usein kodin terveellisyydestä kuitenkin tingitään. Koti ja sen rakenteet eivät ole ikuisia, vaan ne kaipaavat säännöllistä huoltoa, kunnossapitoa sekä uusimista. Raksystems 365 -palvelu sinulle, joka haluat tasaista varmuutta kotisi kunnossapidossa, asuntokaupan yhteydessä sekä tulevaisuudessa. Valitse valikoimastamme juuri sinun elämäntilanteeseesi sopiva palvelu – me autamme!

Kuntotarkastus

Kodin myyjän ja ostajan avuksi on kehitelty vuosien kokemuksella kuntotarkastus, jota suositellaan aina asuntokaupan yhteydessä tehtäväksi. Kuntotarkastaja on alansa asiantuntija, joka tekee työnsä ammattitaidolla ja kokemuksella.

Nojaamme palvelussamme alalla yleisesti hyväksyttyyn ja Asuntokaupan kuntotarkastusta ohjaavaan yhteiseen toimintamalliin eli YTM:n. Koti tutkitaan ISO 9001-sertifioidun laatujärjestelmän sekä alalla hyväksytyn KH 90-00394 Suoritusohjeen mukaisesti.

Tarkastuksen tavoitteena on tuottaa puolueetonta tietoa kaupan osapuolille tarkastuksen kohteena olevan kodin rakennusteknisestä kunnosta, korjaustarpeista, vaurio-, terveys- ja käyttöturvallisuusriskeistä, sekä niihin liittyvistä toimenpide-ehdotuksista.

Kuntotarkastuksen ansiosta myyntitilanteissa kodin hinnoittelu on helpompaa, kun sen rakennustekninen kunto on tiedossa. Samalla kodin myyminen on läpinäkyvää, kun tarkastuksesta saatu raportti tuottaa tietoa ostajaehdokkaille kodin kunnosta. Muissa tapauksissa tarkastus antaa hyvät lähtötiedot esimerkiksi suurempia remontteja suunniteltaessa tai, silloin kun kodin turvallisuutta ja terveellisyyttä epäillään vaikkapa huonon sisäilman perusteella.

Kuntotarkastuksen sisältö:

 • Alkuhaastattelu, kodin piirustuksiin, käyttöön ja historiaan tutustuminen.
 • Tarkastus – aloitetaan useimmiten ulkotiloista, joista siirrytään sisätiloihin.

Tarkastus tehdään aistinvaraisilla, pintapuolisilla ja rakenteita rikkomattomilla menetelmillä. Näkyvät pinnat tarkastetaan kaikissa kulkuaukollisissa tiloissa, samoin julkisivut, katto ja rakennuksen vierusta. Tarkastukseen kuuluu enintään kolme kosteusmittausreikää tai rakenteen avausta riskirakenteiden avausten lisäksi rasiaporalla tehtynä. Tarkastuksen läpikäynti paikan päällä tehtyjen päähavaintojen osalta läsnäolijoille.

 • Kirjallinen raportti, jossa esitetään;

Havaitut vauriot, riskit, puutteet sekä korjaustarpeet. Suositukset ja toimenpide-ehdotukset havaittujen puutteiden korjaamiseksi. Havaintojen merkitys, vakavuusaste sekä korjaus- tai toimenpidetarve.

Kuntotarkastuksen hinta ja tilaaminen

Raksystemsillä kodin kuntotarkastuksen hinta on kiinteä. Alta löydät linkin alueellisiin hinnastoihimme sekä sähköiseen varausjärjestelmäämme. Voit myös pyytää meiltä tarjouksen tarkastettavasta kohteesta.

Toimimme valtakunnallisesti jopa 18 toimipisteen voimin. Asuitpa sitten pääkaupunkiseudulla, Turussa tai vaikkapa Oulussa – asiantuntijamme ovat käytössäsi.

Kauppaturva

Koti on hyvä vakuuttaa asuntokaupan yhteydessä mahdollisten piilovirheiden osalta, sillä asuntokauppariidat saattavat johtaa oikeudenkäyntiin. Asunto-osakemuotoisen kodin kaupassa ostajalla on kaksi vuotta aikaa asunnon hallinnan luovutuksesta valittaa havaitsemistaan virheistä. Kiinteistökaupassa myyjän vastuuaika on viisi vuotta.

Kauttamme on mahdollista hankkia myytävälle asunnolle Kauppaturvavakuutus kattamaan mahdollisista piilovirheistä aiheutuvia taloudellisia kuluja 2-5 vuoden ajalle. Piilovirheillä tarkoitetaan virheitä, joita kuntotarkastuksen yhteydessä ei ole havaittu ja, joista myyjä tai ostaja ei ole ollut myyntihetkellä tietoinen. Tutustu huolella Kauppaturvan vakuutusehtoihin.

Kauppaturva on mahdollista hankkia:

 • Kerrostaloasuntoon, johon on tehty Raksystemsin Kosteuskartoitus RS1.
 • Rivi- ja paritaloasuntoihin sekä erillis- ja omakotitaloihin, joihin on tehty Raksystemsin Kuntotarkastus RS3.
 • Vakuutuksenottaja on asunnon tai kiinteistön myyjä.
 • Vakuutus tulee hakea aina ennen hallintaoikeuden siirtymistä.
 • Vakuutuksenottajana oleva myyjä on luonnollinen henkilö tai jakamaton kuolinpesä.
 • Vakuutus voidaan ostaa kohteille, joiden asuinpinta-ala on enintään 350 m2.

Vakuutus luo turvaa muun muassa tilanteissa, joissa:

 • Vakuutettu on toimittanut kodin kuntotarkastajalle kaikki tiedot, jotka saattavat olla merkityksellisiä kohteen kunnon määrittämisen kannalta.
 • Kartoituksen suorituksesta on korkeintaan kuusi (6) kuukautta kaupantekohetkellä.
 • Piilovirhe on aiheuttanut fyysisiä vahinkoja kohteessa.
 • Vakuutushakemus liitteineen on toimitettu vakuutuksenantajalle ennen kohteen hallintaoikeuden siirtymistä.
 • Vahinkoilmoitus on tehty mahdollisimman aikaisessa vaiheessa – kuitenkin vuoden kuluessa – siitä päivämäärästä, kun vakuutettu saa tiedon tapahtuneesta ja sen aiheuttamasta vahingosta.

Kauppaturvan hinnat ja vakuutuksenantaja

Tutustu piilovirhevakuutus Kauppaturvaan tarkemmin täällä, vakuuttajana toimii Lloyds Insurance Company S.A.

Hinnat 1.4.2019 alkaen uusiin kuntotarkastustilauksiin:

Kohde Vakuutusmaksu, kun kohde
rakennettu 2000 tai jälkeen
Vakuutusmaksu, kun kohde rakennettu 1981-1999 Vakuutusmaksu, kun kohde rakennettu 1980 tai aikaisemmin Vakuutuskausi
Kerrostaloasunto 1 150 € 1 150 € 1 150 € 2 vuotta
Rivitaloasunto 1 150 € 1 150 € 1 150 € 2 vuotta
Paritaloasunto 1 150 € 1 150 € 1 150 € 2 vuotta
Erillistaloasunto 1 150 € 1 150 € 1 150 € 2 vuotta
Omakotitalo 2 490 € 2 490 € 2 490 € 5 vuotta

Esimerkkitapaus: Kuntotarkastus ja piilovirhevakuutus turvasivat asuntokaupan

Keski-suomalainen Turusen perhe osti vuonna 2018 reilu kymmenen vuotta vanhan omakotitalon. Ennen asuntokauppaa he teettivät tulevaan kotiinsa myyjien kanssa Asuntokaupan Kuntotarkastuksen RS3 ja samalla siihen tehtiin lain mukaan pakollinen Energiatodistus ja KotiAppiin muodostettiin heille Huoltokirja.

”Raksystemsin kuntotarkastaja tutki talon todella tarkasti ja toimitti meille kirjallisen raportin, joka liitettiin kauppakirjaan liitteeksi. Myyjät ostivat vielä piilovirhevakuutus Kauppaturvan, jotta voimme kaikki olla hyvillä mielin piilovirheiden varalta”, Turusen perheen Minna-äiti kertoo.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp