Raksystems 365 – Kuntotutkimukset

Raksystems 365 – Kuntotutkimuksien avulla selvitetään rakenneosan kunto ja oikeat korjausmenetelmät

Raksystems 365 – Terveellinen koti, onnelliset asukkaat

Kukapa ei haluaisi elää terveellisessä ja turvallisessa kodissa – ilon ja onnen kotisatamassa. Valitettavan usein kodin terveellisyydestä kuitenkin tingitään. Koti ja sen rakenteet eivät ole ikuisia, vaan ne kaipaavat säännöllistä huoltoa, kunnossapitoa sekä uusimista. Raksystems 365 -palvelu on sinulle, joka haluat tasaista varmuutta kotisi kunnossapidossa asuntokaupan yhteydessä sekä tulevaisuudessa. Valitse valikoimastamme juuri sinun elämäntilanteeseesi sopiva palvelu – me autamme!

Kuntotutkimuksen avulla selvitetään vaurion aiheuttaja, sopiva korjaustapa sekä remontin ajankohtaisuus

Kuntotutkimukset auttavat tilanteissa, joissa kodin yksittäisen rakenteen, rakenneosan, järjestelmän tai laitteen kunnosta on saatava tarkempi selonteko tarvittavia korjaustoimenpiteitä varten. Yksityiskohtaiset kuntotutkimukset eri rakenneosille auttavat löytämään vaurioiden taustalla olevat syyt.

Kuntotutkimuksessa selvitetään vaurioiden aiheuttajien lisäksi oikeat korjaustavat, suositeltava ajankohta korjaustöille sekä tarvittavan remontin laajuus. Teemme kuntotutkimuksia esimerkiksi ilmanvaihdolle, kosteusvaurioiden kartoittamiseksi sekä vedeneristyksen liittyviä tarkastuksia. Raksystems tarjoaa kuntotutkimuksia kokonaisvaltaisesti asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Ennen kodin kuntotutkimuksia asunnon yleiskunnosta täytyy olla selvyys

Ennen kuin kuntotutkimuksia lähdetään toteuttamaan, tulee asunnon yleisestä kunnosta olla selvyys. Ilman kodin kunto- tai määräaikaistarkastusta tai tarvekartoitusta on haasteellista lähteä määrittämään, mitkä kotisi rakenteista tarvitsevat tarkempia tutkimuksia.

Kuntotutkimuksien avulla tutkitaan asunnon yksittäistä rakennetta, rakenneosaa, järjestelmää tai laitetta. Kuntotutkimukset ovat yleensä rakenteita avaavia ja rikkovia toimenpiteitä. Tutkimuksien avulla pystytään selvittämään mahdollisen vaurion laajuus ja aiheuttaja sekä suositellaan toimenpide-ehdotukset korjaustoimenpiteille.

Asiantuntija suosittelee sopivat kuntotutkimukset

Kun asiantuntija on antanut lausuntonsa kotisi tilanteesta, pystytään tarkastuksen tuloksien avulla suosittelemaan kodillesi tarvittavat yksityiskohtaisemmat kuntotutkimukset.

Raksystemsin kuntotarkastamista kohteista noin 55 %:sta on löytynyt vaurioita, puutteita tai virheitä, joista suureen osaan olemme suositelleet jatko- eli kuntotutkimuksia.

Raksystemsin kuntotutkimuksia kokonaisvaltaisesti

Tarjoamme pientaloasukkaille kokonaisvaltaisesti palveluita kodin suunnitelmalliseen ja ennakoivaan kunnossapitoon liittyen. Valikoimastamme löytyy niin asuntokauppoihin liittyviä palveluita, kuin myös asumisen aikaan sopivia tuotteita. Kuntotutkimuksistamme listasimme alle muutaman esimerkin.

  • Ilmanvaihdon kuntotutkimus

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksella määritellään ilmanvaihdon järjestelmien tekninen kunto ja toimivuus. Myös mahdolliset ongelmat ja niiden laajuus selviää. Tutkimustulosten avulla ilmanvaihdon korjaus- tai uusimisajankohta pystytään suunnittelemaan oikein. Ilmanvaihdon kuntotutkimus suoritetaan sekä aistinvaraisesti että mittaamalla ilmanvaihdon toimivuutta.

  • Kosteusvaurioiden kuntotutkimukset

Kosteusvaurioiden kuntotutkimuksissa rakennuksen tai rakenteen tilanne kartoitetaan ja päätetään taloudellisimmat ja järkevimmät tutkimusmenetelmät, jotta vaurion syy ja laajuus voidaan todeta. Kosteusvaurioiden kuntotutkimuksiin sisältyy kohdekäynti sekä mahdollisesti rakenteen avauksia, materiaalinäytteiden ottamista sekä niiden analysointia, jatkotutkimustoimenpiteitä sekä raportointi.

  • Vedeneristystarkastus

Toteutamme märkätilojen korjaustyönaikaisia vedeneritystarkastuksia. Vedeneristys estää veden kulkeutumisen rakenteeseen. Väärin asennettuna vedeneristys edesauttaa vesivahingon alkamista ja näin ollen isojen korjausten, pitkäkestoisen rakenteiden kuivaamisen ja kustannusten syntymisen. Tästä syystä on erittäin tärkeää panostaa vedeneristysten huolelliseen asentamiseen ja tarkastuttaa tehty eristys asiantuntijalla.

  • Tarvekartoitus

Tarvekartoituksen tarkoituksena on löytää keinot kuvailemasi ongelman ratkaisemiseksi. Sisältö räätälöidään aina asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Tällöin kartoituksen ja jatkotoimenpiteiden kustannukset pysyvät hallinnassa ja useista tutkimusvaihtoehdoista valikoituvat juuri ne oikeat, tarpeitasi parhaiten palvelevat tutkimusmenetelmät.

Esimerkkitapaus: Erillistalon kuntotutkimus

Raksystemsin asiantuntija kävi kesällä 2018 auttamassa pirkanmaalaista Tiinaa ja Mattia, koske he olivat huolissaan kodissa olevan valesokkelin kunnosta. Koska valesokkeli tunnetaan vaurioherkkänä rakenteena, halusivat Tiina ja Matti varmistua kodin terveellisyydestä ennen vauvan syntymää. Rakenne avattiin, sen kunto tutkittiin tarkasti ja vauriot korjattiin. Huoli valesokkelin kunnosta ja vaikutuksista saatiin poistettua ja kodin terveellisyys varmistettua.

Lue lisää Raksystems 365 -palveluista:

Kuntotarkastus ja Kauppaturva

Määräaikaistarkastus ja OmaInsinööri

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp