Raksystems kierrättää elektroniikkaa ja paperia!

Jätteet ohjataan hyötykäyttöön, kun ne lajitellaan oikein. Näin toimitaan ympäristön hyväksi ja säästetään myös energiaa. Lajittelun avulla tuotteista otetaan talteen kaikki hyötymateriaali ja siksi kierrätetyistä materiaaleista valmistettavat tuotteet vähentävät neitseellisten raaka-aineiden käyttöä. Jos jätemateriaalia ei ole mahdollista hyödyntää raaka-aineeksi uusiin tuotteisiin, sitä voidaan hyödyntää polttoaineeksi energiantuotantoon. Lajittelemalla vähennetään kaatopaikkojen aiheuttamia ongelmia, sillä lajittelematon sekajäte kuluttaa eniten lompakkoa ja ympäristöä.

 

Toimistopaperin uusi elämä siistaamalla

Raksystemsin Vantaan toimistolla kierrätetään myös ahkerasti. Minkä tahansa toimiston tapaan, myös Raksystemsillä kertyy paljon jätettä toimistotarvikkeista kuten elektroniikasta ja paperista. Näihin on kehitetty toimivat kierrätysratkaisut sekä toimistolla pyritään aktiivisesti vähentämään syntyvän jätteen määrää.

Raksystemsillä pyritään aktiivisesti vähentämään tulostamista ja kaikki turha tulostaminen onkin saatu vähiin. Tulostamista ollaan vähennetty muun muassa sähköisten tiedostojen käytön lisäämisenä sekä tietoisena pohdintana tarvitseeko kaikkea tulostaa. Ylimääräiset tulostuspaperit kerätään yhteen niihin osoitettuihin paikkoihin ja kierrätetään tehokkaasti säännöllisin väliajoin.

”Jokaisella työntekijällämme on omat paperinkeräyslaatikot työpisteissään, ja toimistossamme on omat keräysastiansa toimistopaperille sekä värilliselle paperille. Turhaa papereiden tulostamista pyritään välttämään ja siksi kopiokoneissamme onkin oletusasetuksena 2-puolinen tulostus”, kertoo Raksystemsin pääkirjanpitäjä Arja Niemi.

Raksystemsin sopimuspalveluntarjoaja tyhjentää toimiston paperinkeräysastiat säännöllisesti ja tietosuojapaperi kierrätetään murskaten lukukelvottomaksi lukitussa ja valvotussa tilassa. Tämän jälkeen paperimurskat kuljetetaan paperitehtaalle, jossa paperi saa uuden elämän siistaamalla eli painomuste poistamalla.

 

Elektroniikan kierrättäminen on erittäin tärkeää

Raksystemsillä monen toimiston tavoin on paljon elektroniikkaa, jotka on tärkeä kierrättää hyvin käytön jälkeen. Elektroniikka kuuluu ongelmajätteeseen, joiden huolellisella lajittelulla ehkäistään myrkyllisten ja räjähdysalttiiden aineiden vuotaminen kaatopaikoille ja luontoon. Raksystemsillä viettämänsä ajan jälkeen elektroniikkalaitteet menevät joko uusiokäyttöön tai niiden kierrätykseen käytetään siihen erikoistuneita yrityksiä.

”Osa laitteistamme kierrätetään uusiokäyttöön ja osa kuljetetaan keskitetysti pääkonttorin kautta elektroniikan kierrätykseen erikoistuneiden yritysten jatkokäsiteltäväksi. Koska olemme maanlaajuinen yritys, niin aina kierrätystoimintaa ei voida hoitaa keskitetysti pääkonttorin kautta. Näissä tapauksissa etsimme konttoriamme lähimmän kierrätyspisteen ja ohjeistamme työntekijöitämme viemään elektroniikan sinne. Kehotamme, neuvomme ja autamme myös työntekijöitämme kierrättämään elektroniikkaromua”, Raksystemsin ICT-päällikkö Mika Pyrhönen kertoo.

 

Raksystems kestävän kehityksen asialla

Raksystems pyrkii jatkuvasti kehittämään kierrättämistään. Raksystemsin ympäristöpolitiikassa sanotaankin, että yrityksen päämääränä on tuottaa palvelut kestävän kehityksen ja ympäristön hyvinvointia edistäviä periaatteita noudattaen.

”Raksystemsin missio on kierrättää kaikki mahdollinen elektroniikka paristoista ja pienistä sisäilma- ja kosteusantureista lähtien aina isoihin monitoimitulostinlaitteisiin asti. Vaikka joissain elektroniikkalaitteissa on edelleen käytettävä kertakäyttöisiä paristoja, niin pyrimme ensisijaisesti hankkimaan ja käyttämään sellaisia laitteita jotka toimivat ilman niitä tai vaihtoehtoisesti käyttämään uudelleen ladattavia paristoja”, Pyrhönen päättää.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp