Arcadis TDD.

Arcadis NV:n kiinteistöportfolion TDD-tarkastukset Suomessa ja Ruotsissa – yhteistyöllä

Raksystems Suomi suoritti yhteistyössä Raksystems Ruotsin kanssa Technical Due Diligence -tarkastuksia alihankkijana Arcadicselle Ruotsissa ja Suomessa. Tarkastukset tehtiin kahteen kiinteistöportfolioon kahdelle eri asiakkaalle, jotta kiinteistöjen kunto saatiin tarkastettua transaktiotilanteen yhteydessä.

Technical Due Diligence varmistaa kiinteistön kunnon kauppojen yhteydessä

Arcadis NV on globaali suunnittelu- ja liikkeenjohdon konsulttiyritys, joka toimii Amsterdamissa, Alankomaissa. Tällä hetkellä sillä on yli 350 toimistoa 40 maassa. Arcadis suorittaa itse TDD-tarkastuksia, mutta hankkii myös usein tarkastukset alihankkijoiden kautta, jotta saa käytettyä hyväkseen paikallista asiantuntemusta tarkastuksissa.

Technical Due Diligence (TDD) tarkastuksien tarkoituksena on varmistaa kiinteistön kunto kaupan aikana ja se toimii monen kiinteistösijoitusyhtiön toiminnan kivijalkana. Tarkastuksien avulla kiinteistöjen transaktiotilanteissa saadaan arvokasta ja objektiivista tietoa kiinteistön ja sen ympäristön kunnosta.

TDD:n avulla varmistetaan sujuva kiinteistökauppa, kun kiinteistön ostotilanteessa tiedostetaan mahdolliset riskit ja tulevat korjauskustannukset.  Tarkastuksessa tutkitaan rakennuksen nykyistä kuntoa rakenne-, LVIA- ja sähkötekniikan asiantuntijoiden toimesta, jotta kiinteistön nykytilanne saadaan selville.

”Olemme tehneet Arcadiksille useita projekteja, ja he ovat olleet tyytyväisiä tuloksiin, ajallaan valmistuneisiin projekteihin ja korkeaan laatuun. On ollut palkitsevaa, kun asiantuntemuksellamme useita kiinteistökauppoja on saatu päätökseen ja Arcadis on luottanut meihin toistuvissa TDD-projekteissa”, kertoo Raksystems Ruotsin Linus Clomén, joka työskenteli projektipäällikkönä TDD-projekteissa.

38 kohteen kiinteistöportfolion tarkastukset yhteistyössä

Raksystems suoritti tammikuussa 2021 myynnin yhteydessä 38 kohteen kiinteistöportfolioon TDD-tarkastukset. Kaikki kohteet sijaitsivat Ruotsissa, tarkemmin Malmössa, Örebrossa, Västeråsissa ja Norrköpingissä. Kiinteistöt olivat pääasiassa varastorakennuksia.

Kiinteistöportfolion myyjä tilasi Arcadicselta TDD-tarkastukset rakennuksiin, ja Arcadis vuorostaan hankki paikallisen osaamisen Raksystemsiltä. Raksystems Ruotsi hoiti paikalliset kohdekäynnit, joiden suorittamisessa ja raportoinnissa Raksystems Suomen asiantuntijat konsultoivat sekä koordinoivat projektia.

”Arcadis on meille erittäin tärkeä asiakas ja olemme tehneet yhteistyötä TDD-hankkeiden parissa jo vuodesta 2017. Heillä on paljon osaamista ja iso asiantuntija- ja asiakasverkosto. Olemme iloisia saadessamme auttaa heitä isoissa, haastavissa ja nopeaa päätöksentekoa vaativissa hankkeissa”, kertoo kuntotutkimusten osastopäällikkö Serge Skorin, joka konsultoi projektissa Suomen puolelta.

TDD:t jatkuivat myöhemmin Suomessa ja Ruotsissa

Kesällä 2021 Arcadis pyysi jälleen Raksystems Suomen ja Ruotsin mukaan tekemään TDD-tarkastuksia asiakkaalleen kiinteistökauppojen yhteydessä. Tällä kertaa tarkastukset tehtiin pääasiassa logistiikkakiinteistöihin Suomessa ja Ruotsissa.

Tarkastuksiin kuului yhteensä 40 kohdetta, jotka sijaitsivat Helsingissä, Tampereella, Vantaalla, Tuusulassa, Espoossa, Linköpingissä, Helsingborgissa, Västerårissa, Halmstadissa, Kungsbackalla, Jönköpingissä, Sigtunassa, Uppsalassa, Enköpingissä, Örebrossa, Växjössä ja Tranåsissa.

”Yhteiset projektit antavat meille mahdollisuuden kehittää yhteistyötä Raksystems Groupin sisällä sekä Suomen että Ruotsin kanssa korkealaatuisten tuloksien saamiseksi. Olen erittäin iloinen Sergen tuesta, kun hän auttoi meitä käynnistämään tämän palvelun Ruotsissa”, Clomén päättää.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp