Suunnittelua äidiltä pojalle

Raksystemsin suunnitteluosasto on laajentunut lähivuosina hurjasti ja vilinää osastolla riittää. Myös rakennesuunnittelijat Anja ja Oskari Ohra-aho työskentelevät osastolla. Saman tittelin lisäksi Ohra-ahoja yhdistää se, että he ovat äiti ja poika. Mikä on saanut heidät samaan paikkaan töihin?

Anja on toiminut suunnittelijana jo melkein 40 vuoden ajan. Hän on yrittänyt jo kertaalleen lopettaa työnteon ja siirtynyt eläkkeelle, mutta poika houkutteli hänet takaisin. Eikä hän ole sen jälkeen katunut päätöstään päivääkään.

Toisin kuin luulisi, Oskari ei ole saanut kipinää alalle äidiltään. Hän on päätynyt rakennesuunnittelijaksi iloisten sattumusten myötä. Alun perin rakennuspiirtäjäksi opiskellut Oskari halusi jatkaa opintojaan rakennusinsinööriksi. Myös kiinnostus omien huonekalujen nikkarointiin on varmasti vaikuttanut uravalintaan. Sekä huonekalujen nikkaroinnissa että suunnittelutöissä parasta on, kun lopputuloksen näkee aina konkreettisesti.

”Raksystemsillä työskentelyssä parasta on tämä tekemisen meininki ja ryhmähenki. Täällä jokainen työntekijä otetaan vastaan ihmisenä eikä insinöörinä. Asian pitäisi olla näin kaikilla työpaikoilla”, kertovat Ohra-ahot lähes yhteen ääneen.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp