Raksystems taloyhtiön OmaInsinööri

Toimimme valtakunnallisesti: Asuntokaupan kuntotarkastuksia Lahdessa

Kuntotarkastus on asunnon vaihtamisen aikaan ajankohtainen, mutta tarkastuksen voi suorittaa myös muulloinkin erityisesti vaikkapa isompia remontteja suunniteltaessa tai silloin, kun on tarpeellista saada asiantuntijan lausunto kodin kunnosta. Kuntotarkastuksen tavoitteena on tuottaa puolueetonta tietoa kodin rakennusteknisestä kunnosta asukkaalle, kodin myyjälle tai ostajalle.

Raksystems toimii valtakunnallisesti ja toteutamme kuntotarkastuksia myös Lahdessa ja Päijät-Hämeen seudulla. Yhtiö on 1989 perustettu rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijayritys. Olemme tehneet yli 150  000 kuntotarkastusta ja -tutkimusta sekä suunnitelleet ja valvoneet tuhansia peruskorjaushankkeita. 18 paikallisella toimipisteellä, olemme Suomen suurin kuntotarkastus- ja sisäilmatalo.

Kuntotarkastuksen hinta Lahdessa ja Päijät-Hämeen alueella

Kodin kuntotarkastuksen hintaan vaikuttaa alue, kiinteistön muoto sekä rakennuksen ikä. Alle on listattuna Lahden ja Päijät-Hämeen alueen kuntotarkastushinnat max. 350 bruttoneliöltään oleville kodeille vuonna 2019. Pidätämme oikeudet hintojen muutoksiin. Kerrostaloasuntojen kuntotarkastuksen hinta määräytyy pyydetyn tarjouksen mukaisesti.

  • Omakotitalo/erillistalo/paritaloasunto – rakennettu ennen vuotta 1989 1250 €
  • Omakotitalo/erillistalo/paritaloasunto – rakennettu vuosina 1989-2009 1150 €
  • Omakotitalo/erillistalo/paritaloasunto – rakennettu 2010 jälkeen 1050 €
  • Rivitaloasunto 780 €
Tutustu Päijät-Hämeen alueen hinnastoomme tarkemmin tästä.

Hinnat sis. alv 24%, hinnastossa on esitelty mahdolliset lisäkulut. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.

Mitä kuntotarkastuksessa tapahtuu?

Asuntokaupan kuntotarkastus lähtee liikkeelle palvelun tilaamisesta, tilauksen voi hoitaa puhelimitse tai sähköisen tilauskaavakkeemme kautta. Tilatusta tuotteesta tehdään kirjallinen sopimus. Kohteelle tyypilliset riskirakenteet pyritään tunnistamaan ennakkohaastatteluiden, asiakirjojen ja muun materiaalin perusteella.

Tarkastuspäivään kannattaa varautua Kuntotarkastus valmistautumisohjeemme mukaisesti, jotta tarkastus sujuu ongelmitta ja tarvittavat tilat pystytään käymään läpi. Tarkastus kestää tavanomaisesti 2-5 tuntia, ensiksi tarkastetaan ulkotilat, joiden jälkeen siirrytään rakennuksen sisälle. Rakennustekniikan osalta kuntotarkastuksessa selvitetään rakennuksen vierusta ja salaoja- sekä sadevesijärjestelmien kunto. Perustukset ja alapohjarakenteet sekä ulkoseinät, julkisivu ja muut kantavat seinärakenteet. Väliseinät ja välipohjat tarkastetaan. Ikkunat, ulko- ja parvekeovet sekä katokset, parvekkeet, terassit eli julkisivuun liittyvät rakenneosat.

Yläpohja, ullakko sekä vesikatto tarkastetaan. Märkätilat ja kosteat tilat tutkitaan, muut sisätilat mukaan lukien. Tarkastuksesta tehdään alustava yhteenveto jo paikan päällä, ja kuntotarkastuksen tilaajalle toimitetaan jälkikäteen kirjallinen tarkastusraportti.

Sujuvoita kuntotarkastajan työtä ennakoimalla

Mikäli kodista löytyy huoltokirja, tai huoltohistoria on kirjattu ylös, auttaa taltioitu tieto kuntotarkastajaa. Rakennuksen piirustukset ovat tärkeä osa tarkastusta, mutta piirustuksien puuttuminen ei ole kuntotarkastuksen esteenä.

Ennen kuntotarkastusta on tärkeää varmistaa tarkastajan pääsy kaikkiin tarkastettaviin tiloihin. Kunnossa olevat tikkaat katolle ja yläpohjaan, yläpohjan luukun avaaminen ja ylimääräisen tavara pois ottaminen ulkoseinien edustalta, jotta erityisesti maanvastaisien seinien tarkastaminen onnistuu. Ennakointi ja edellä mainittuun valmistautumisohjeeseen perehtyminen auttavat kuntotarkastukseen valmistautumisessa.

Kuntotarkastuksen avulla selviää kodin sen hetkinen kunto ja huoltohistoria

Kodin kuntoa tulee ylläpitää ja olennaista on saada ennen asuntokauppoja ymmärrys siitä, miten edellinen asukas on kotia huoltanut ja ylläpitänyt.

”Oikea-aikaisilla huolloilla voidaan pidentää kodin käyttöikää. Vaikkapa ajoissa tehty maalaus pidentää julkisivuverhouksen elinkaarta. Ennakoiva ylläpito on aina edullisempaa verrattuna vaurioiden korjaamisesta koituviin kustannuksiin. Koti kuin koti kaipaa vuosittain huolto- sekä korjaustoimia. Mikäli omat tiedot ja taidot eivät riitä rakennuksen kunnossapidon suunnittelemiseen, auttaa ammattilaisen tekemä kodin kuntotarkastus asiassa.” Korostaa Lahden toimipisteen aluepäällikkö Rebecca Haaranen.

Tarkastuksen jälkeen on suositeltavaa ottaa käyttöön kodin huoltokirja, joka on tärkeä työväline kiinteistön kunnon säilymisessä.

Kuntotarkastajamme Lahdessa ja Päijät-Hämeen alueella

Lahdessa ja Päijät-Hämeen alueella sinua palvelevat alla olevat kuntotarkastajamme. Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@raksystems.fi. Asiakaspalvelumme palvelee sinua:

Päijät-Hämeen kuntotarkastajat:

  • Petri Järvinen
  • Ville Kauko
  • Janne Laitinen
  • Rebecca Haaranen
  • Jouko Hurjanen
  • Jussi Hämäläinen

Lahden rakennuskanta

Lahden seudulla on paljon 1960- ja 70-luvun rakennuksia, rakennuskannan painottumista kyseisiin vuosikymmeniin selittää aikakauden runsas muuttoliike maaseudulta kaupunkiin. Suurin osa 60- ja 70-luvuilla rakennetuista taloista on lähes alkuperäisessä kunnossa. Lue lisää 1960-luvun pientalojen ominaisrakenteista täällä ja 70-luvun paritalon kuntotarkastuksesta täällä.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp