Toimimme valtakunnallisesti: Kodin kuntotarkastukset Kuopiossa

Asuntokaupan kuntotarkastuksen tavoitteena on tuottaa puolueetonta tietoa kodin omistajalle tai myyjälle ja ostajalle. Kuntotarkastuksen avulla asuntokaupat sujuvat nopeammin ja asunnon arvon määrittely on helpompaa, kun kodin tekninen kunto on tiedossa. Raksystems on Suomen suurin kuntotarkastus- ja sisäilmayhtiö ja toteutamme asuntokaupan kuntotarkastuksia myös Kuopiossa ja Pohjois-Savossa.

Asuntokaupan kuntotarkastuksessa ammattilaisen avulla selvitetään kodin rakennustekninen kunto, korjaustarpeet, vaurioriskit, käyttöturvallisuus- ja terveysriskit sekä annetaan tarkastuksen tilaajalle toimenpide-ehdotukset havaittujen vaurioiden korjaamiseksi tai lisätutkimuksiin.

Raksystems on perustettu 1989 ja toimimme valtakunnallisesti 18 toimipisteen voimin. Olemme toteuttaneet yli 150 000 kuntotarkastusta ja -tutkimusta sekä suunnitelleet ja valvoneet tuhansia peruskorjaushankkeita.

Kuntotarkastuksen hinta Kuopiossa ja Pohjois-Savon alueella

Alle on listattuna max. 350 bruttoneliöltään olevien omakoti-, erillis-, pari- ja rivitaloasuntojen kodin kuntotarkastuksen hinta vuodelle 2019.

  • Omakotitalo/erillistalo/paritaloasunto – rakennettu ennen vuotta 1989 1080 €
  • Omakotitalo/erillistalo/paritaloasunto – rakennettu vuosina 1989-2009 980 €
  • Omakotitalo/erillistalo/paritaloasunto – rakennettu 2010 jälkeen 980 €
  • Rivitaloasunto 780 €
Tutustu Kuopion ja Pohjois-Savon alueen asuntokaupan sekä ennakoivan kodinpidon palveluiden hintoihimme tarkemmin tästä.

Hinnat sis. alv 24%, hinnastossa on esitelty mahdolliset lisäkulut. Pidätämme oikeudet hintojen muutoksiin. Kerrostaloasuntojen hinta määräytyy pyydetyn tarjouksen mukaisesti.

Milloin kuntotarkastus on ajankohtainen?

Kuntotarkastus suoritetaan yleisimmin asuntokaupan yhteydessä, se tuottaa kodin myyjälle ja tulevalle asukkaalle tietoa rakenteiden teknisestä kunnosta. Tarkastuksen voi kuitenkin teettää, vaikka kodin myyminen tai ostaminen ei olisikaan ajankohtaista. Esimerkiksi tilanteissa, joissa epäillään kodin rakenteiden kunnossa olevan vaurioita tai puutteita. Kodin kuntotarkastuksen myötä saatavat tiedot auttavat asunnon hinnoittelussa, ennakoivassa kunnossapidossa ja vaikkapa isompien remonttien suunnittelussa.

Kuntotarkastuksen kulku

Kuntotarkastukseen kuluu aikaa kohteesta riippuen noin 2-5 tuntia. Tarkastuksen alussa kuntotarkastaja tekee alkuhaastattelun lähtötietojen saamiseksi. Raksystemsin kuntotarkastus suoritetaan ISO 9001-sertifioidun laatujärjestelmän sekä alalla hyväksytyn KH 90-00394 Suoritusohjeen mukaisesti. Ohjeissa määritellään tarkastuksen tavoitteet, sisältö, laajuus, tarkastuksessa tehtävät mittaukset, raportointi ja kuntotarkastajan vastuu.

Tarkastaja käy ensiksi läpi rakennuksen ulkopuolelta, jonka jälkeen siirtyy sisätiloihin. Rakennustekniikan osalta kuntotarkastuksessa selvitetään rakennuksen vierusta ja salaoja- sekä sadevesijärjestelmien kunto. Perustukset ja alapohjarakenteet sekä ulkoseinät, julkisivu ja muut kantavat seinärakenteet.

Väliseinät ja välipohjat tarkastetaan. Ikkunat, ulko- ja parvekeovet sekä katokset, parvekkeet, terassit eli julkisivuun liittyvät rakenneosat käydään myös läpi. Yläpohja, ullakko sekä vesikatto tarkastetaan. Märkätilat ja kosteat tilat tutkitaan muut sisätilat mukaan lukien.

Tarkastuksen päätteeksi kuntotarkastaja kertoo läsnäolijoille päähavainnot, ja tarkastuksen tilaaja saa vielä käynnistä kirjallisen raportin. Kuntotarkastusraportissa esitetään tarkastuksessa havaitut oleelliset vauriot, riskit, puutteet ja korjaustarpeet, sekä suositukset ja toimenpide-ehdotukset sekä havaintojen merkitys ja vakavuusaste.

Kuntotarkastajamme Kuopiossa ja Pohjois-Savon alueella

Pohjois-Savon alueella ja Kuopiossa kuntotarkastajinamme toimivat:

Kuopio:

  • Vesa Malm
  • Mika Ruotsalainen

Pohjois-Savon alue:

  • Petri Kaipainen
  • Jussi Korhonen
  • Eero Tyni
  • Heikki Öhman

Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@raksystems.fi. Asiakaspalvelumme palvelee sinua numerossa 030 670 5500 sekä asiakaspalvelu@raksystems.fi.

Mitä kuntotarkastusta tilatessa kannattaa huomioida?

Kodin kuntotarkastusta tilatessa ja hintoja vertailtaessa kannattaa huomioida tarkastajan sitoutuneisuus suorittamaan tarkastus alalla hyväksytyn KH 90-00394 Suoritusohjeen mukaisesti. Ohjeissa määritellään tarkastuksen tavoitteet, sisältö, laajuus, suoritettavat mittaukset, raportointi ja osapuolten vastuut.

Kesän kynnyksellä asuntokauppa on vilkkaimmillaan, ja kodin kuntotarkastuksen toteutumiseen on hyvä varata aikaa. Kuntotarkastuksen tilaajana voi toimia kodin myyjä, ostaja, kiinteistönvälittäjä tai osapuolet yhdessä. Tilauksesta tulee sopia aina kirjallisesti.

Ominaista Kuopion rakennuskannalle

1950- ja 60-luvulla taloudellisen kehityksen takia lisääntynyt muuttoliike Kuopion suuntaan nytkäytti liikkeelle ensimmäisten kerrostalojen rakentamisen kaupungin laitamille. Samalla keskustan alueelta vanhojen kortteleiden rakennukset katosivat matalan liikerakentamisen jalkoihin vähin äänin.

1980-luvun lopulla rakentaminen keskittyi Kuopion torin ympäristöön. 1990- ja 2000-luvulla tehtiin paljon täydennysrakentamista ja vanhoja teollisuusalueita muunnettiin asuinalueiksi.

Kuopiosta löytyy niin uusia kuin historiallisesti ja kulttuurillisesti arvokkaita asuinalueita. Omakoti- ja pientaloalueita on runsaasti useiden kuntaliitoksien myötä. Keskustan alueella kaupunkinäkymä on nykyään kerrostalo- ja liiketilapainotteinen.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp