Toimimme valtakunnallisesti, myös Jyväskylässä.

Toimimme valtakunnallisesti: Mistä kuntotarkastus asuntokauppaan Jyväskylän seudulla?

Raksystems on toteuttanut Jyväskylässä ja koko Keski-Suomen alueella asuntokaupan kuntotarkastuksia jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Näihin vuosiin mahtuu yli 150 000 kuntotarkastusta ja -tutkimusta valtakunnallisesti. 18 toimipisteen voimin olemme Suomen suurin kuntotarkastus- sekä sisäilmayhtiö.

Tutkimme kuntotarkastuksessa kodin ISO 9001-sertifioidun laatujärjestelmän sekä alalla hyväksytyn KH 90-00394 Suoritusohjeen mukaisesti. Ohjekortissa määritellään tarkastuksen tavoitteet, sisältö, laajuus, tarkastuksessa tehtävät mittaukset, raportointi ja kuntotarkastajan vastuu.

Miksi kuntotarkastus kannattaa tehdä?

Asuntokaupassa kuntotarkastuksen tavoitteena on tuottaa puolueetonta tietoa kodin omistajalle tai myyjälle ja ostajalle. Ammattilaisen avulla selvitetään kodin rakennustekninen kunto, korjaustarpeet, vaurioriskit, käyttöturvallisuus- ja terveysriskit sekä annetaan tarkastuksen tilaajalle toimenpide-ehdotukset havaittujen vaurioiden korjaamiseksi tai lisätutkimuksiin.

”Kuntotarkastuksen avulla asuntokauppa sujuvoituu ja asunnon arvon määrittely on tarkastuksen avulla helpompaa, kun kodin rakennustekninen kunto on tiedossa. Myös rivitaloissa kuntotarkastus kannattaa teettää, koska kyseessä on kokonaisvaltainen tarkastus vaikkapa kosteuskartoitukseen verrattuna, jossa keskitytään vain kosteisiin- ja vesipisteellisiin tiloihin”, kertoo Milla Sojakka-Hytönen, Jyväskylässä sijaitsevan Raksystemsin Keski-Suomen toimipisteen aluepäällikkö.

Mitä kuntotarkastus maksaa?

Kuntotarkastuksen hinta riippuu kodin iästä ja kiinteistön muodosta. Jyväskylän alueella kuntotarkastuksien kustannukset vuonna 2019 lähtevät liikkeelle rivitaloasunnoissa 780 eurosta ja omakotitaloissa 1050 eurosta. Tutustu tarkemmin kuntotarkastuksen hintoihin oheisen hinnaston kautta. Pidätämme oikeudet hintojen muutoksiin. Kerrostaloasuntojen hinta määräytyy tarjouksen mukaisesti.

Raksystems-hinnasto asuntokaupan sekä ennakoivan kodinpidon palveluille, Keski-Suomi.

Valitse kuntotarkastaja huolella

Kuntotarkastuksen hintoja voi olla vaikeaa verrata: halvin hinta ei välttämättä sisällä rakenneavauksia ja muuttuvia tekijöitä voi ilmaantua matkan varrella, jolloin tarkastuksen lopullinen hinta voi nousta. Raksystemsillä kuntotarkastuksilla on kiinteät ja paikalliset hinnat, jotka sisältävät Suoritusohjeessa määritetyt rakenneavaukset.

Tarkastusta tilattaessa kannattaa muistaa se, että tarkastuksen toteuttaja on sitoutunut tekemään kuntotarkastuksen KH 90-00394 Suoritusohjeen mukaisesti.  Kodin kuntotarkastuksen yhteyteen voi tilata muitakin palveluitamme. Muun muassa Energiatodistuksen saat edullisemmin, kun tilaat sen kuntotarkastuksemme yhteydessä. Raksystemsin asuntokaupan sekä ennakoivan kodinpidon kuluttajapalvelut löydät yltä löytyvästä hinnastosta.

Mitä kuntotarkastuksessa tapahtuu?

Asuntokaupan kuntotarkastus lähtee liikkeelle palvelun tilaamisesta. Tilatusta tuotteesta tehdään kirjallinen sopimus ja asiakaspalvelumme toimittaa tilaajille ennakkomateriaalit.

Tarkastuspäivään kannattaa varautua Kuntotarkastus valmistautumisohjeen mukaisesti, jotta tarkastus sujuu ongelmitta ja tarvittavat tilat pystytään käymään läpi. Tarkastus kestää tavanomaisesti 2 – 5 tuntia ja se aloitetaan alkuhaastattelulla.

Rakennustekniikan osalta kuntotarkastuksessa selvitetään rakennuksen vierusta ja salaoja- sekä sadevesijärjestelmien kunto. Perustukset ja alapohjarakenteet sekä ulkoseinät, julkisivu ja muut kantavat seinärakenteet. Väliseinät ja välipohjat tarkastetaan. Ikkunat, ulko- ja parvekeovet sekä katokset, parvekkeet, terassit eli julkisivuun liittyvät rakenneosat.

Yläpohja, ullakko sekä vesikatto tarkastetaan. Märkätilat ja kosteat tilat tutkitaan muut sisätilat mukaan lukien. Tarkastuksesta tehdään alustava yhteenveto jo paikan päällä, ja kuntotarkastuksen tilaajille toimitetaan kirjallinen tarkastusraportti jälkikäteen.

Jyväskylän rakennuskannalle ominaista

Jyväskylässä on vaihteleva asuntokanta aina rintamamiestaloista uusiin ja laajoihin omakotitaloalueisiin saakka. Jyväskylä lähiympäristöineen on laajentunut voimakkaasti muun muassa sotien jälkeen, 1970-, 1980- ja 2010-luvullakin.

1940- ja 50-luvulla Jyväskylään rakennettiin paljon uusia omakotialueita rakentamattomille maille, pelloille ja metsiin, sotien jälkeistä asuntopulaa helpottamaan. Rakennetut talot olivat rintamamiestaloja, joiden ulkomuoto on yhtenevä. Talot on rakennettu yhden sydänmuurin ympärille ja katto on tyypillisesti satulamallinen ja talo noppamainen. Lue lisää tyypillisistä rakenneratkaisuista 50-luvun rintamamiestaloista täältä.

Kuka tekee kuntotarkastuksia Jyväskylässä?

Jyväskylässä sinua palvelevat kuntotarkastajamme:

  • Johanna Honkala
  • Jaakko Hämäläinen

Voit tilata kuntotarkastuksen asiakaspalvelustamme tai sähköisesti:

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp