Raksystems palvelee myös Turussa.

Toimimme valtakunnallisesti: Turun seudulla asuntokaupan kuntotarkastuksia

Omalta kodilta toivotaan tilaa, turvallisuutta sekä terveellisyyttä. Asuntokaupan yhteydessä ja tilanteissa, jolloin kodin rakennusteknisestä kunnosta halutaan varmistua tai saada puolueeton asiantuntija lausunto, on suositeltavaa teettää kodille kuntotarkastus. Raksystems on Suomen suurin kuntotarkastus- ja sisäilmayhtiö 18 toimipisteen voimin, olemme tehneet yli 150 000 kuntotarkastusta ja tutkimusta läpi Suomen 1989 vuodesta lähtien. Toteutamme kuntotarkastuksia myös Turussa ja Varsinais-Suomessa.

Kuntotarkastuksen hinta Varsinais-Suomessa

Kodin kuntotarkastuksen hintaan vaikuttaa kiinteistön muota sekä rakennuksen ikä. Listasimme alle Turun ja Varsinais-Suomen alueen hinnat max. 350 bruttoneliöltään olevien omakoti-, erillis-, pari- ja rivitaloasuntojen kuntotarkastuksille vuonna 2019.

  • Omakotitalo/erillistalo/paritaloasunto – rakennettu ennen vuotta 1989 1400 €
  • Omakotitalo/erillistalo/paritaloasunto – rakennettu vuosina 1989-2009 1200 €
  • Omakotitalo/erillistalo/paritaloasunto – rakennettu 2010 jälkeen 1050 €
  • Rivitaloasunto 900 €
Tutustu Varsinais-Suomen asuntokaupan sekä ennakoivan kodinpidon palveluiden hinnastoomme tästä.

Hinnat sis. alv 24%, hinnastossa on esitelty mahdolliset lisäkulut. Pidätämme oikeudet hintojen muutoksiin. Kerrostaloasuntojen hinta määräytyy pyydetyn tarjouksen mukaisesti.

Kuntotarkastuksen sisältö

Raksystemsin kuntotarkastus tehdään aistinvaraisilla, pintapuolisilla ja rakennetta rikkomattomilla menetelmillä. Kuntotarkastajamme tutkivat näkyvät pinnat kaikissa kulkuaukollisissa tiloissa, samoin julkisivut, katto ja rakennuksen vierusta tarkastetaan.

Aistinvaraisen tarkastuksen yhteydessä kuntotarkastaja arvioi, onko kohteessa mahdollisesti muita kuin aistinvaraisesti havaittuja virheitä tai puutteita. Mikäli vaurioepäilyn varmistamiseksi on perusteltua porata rakenteeseen kosteusmittausreikä, kuuluu tarkastuksen vakiosisältöön enintään kolme porausta.

Mikäli epäilyttävästä rakenteesta ei saada selvyyttä ainetta rikkomattomin menetelmin, kuntotarkastaja suosittelee lisätutkimuksia. Lisätutkimuksista laaditaan aina erillinen sopimus. Rakennustekninen asiantuntija arvioi lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja taloautomaatiotekniikkaa ainoastaan näkyviltä osin ja iän perusteella.

Kuntotarkastukseen kuluu aikaa kohteesta riippuen n. 2-5 tuntia. Tarkastuksen alussa kuntotarkastaja tekee alkuhaastattelun, jossa selvitetään lähtötietoja tarkastukselle. Tarkastuksen päätteeksi kuntotarkastaja kertoo läsnäolijoille tarkastuksessa tehdyt päähavainnot. Kuntotarkastuksesta laaditaan kirjallinen raportti, jossa esitetään tarkastuksessa havaitut oleelliset vauriot, riskit, puutteet ja korjaustarpeet, sekä suositukset ja toimenpide-ehdotukset. Raportista ilmenee havaintojen merkitys, vakavuusaste ja korjaus- tai toimenpidetarve.

Kuntotarkastajamme Turussa

Turussa sinua palvelevat alla olevat kuntotarkastajamme. Sähköpostimme ovat muotoa etunimi.sukunimi@raksystems.fi. Asiakaspalvelumme palvelee sinua numerossa 030 670 5500 sekä asiakaspalvelu@raksystems.fi.

  • Andreas Eriksson
  • Miikka Nieminen
  • Johanna Räikkälä
  • Janne Sampalahti
  • Kristian Saukkoriipi
  • Tomi Vuorinen

Mitä kuntotarkastusta tilatessa kannattaa huomioida?

Kodin kuntotarkastusta tilatessa ja hintoja vertailtaessa kannattaa huomioida se, että tarkastus tullaan tekemään alalla yleisesti hyväksytyn KH 90-00394 Suoritusohjeen mukaisesti. Ohjeissa määritellään tarkastuksen tavoitteet, sisältö, laajuus, tarkastuksessa tehtävät mittaukset, raportointi ja kuntotarkastajan vastuu.

Kodit Turun seudulla

Turun seudun rakennuskanta vaihtelee tiiviisti rakennetusta kaupunkimiljööstä saariston historiaa henkiviin puutaloihin. 1960-luvun puolivälissä alettiin Turussa panostamaan lähiörakentamiseen, vaikka lähiöalueita nousi 70-luvullakin Turun keskustan liepeille runsaasti, suojeltiin samalla vanhempia pientaloalueita kerrostalorakentamiselta. Turun keskustaa ympäröivät kaupunginosat ovat pääsääntöisesti pientalovaltaisia. Osaa alueista on tiivistetty myös täydennysrakentamisella.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp