Viimeistele opintosi Raksystemsillä – opiskelijan mietteitä päättötyön laatimisesta työn lomassa

Usein opiskelijan opintojen loppuvaiheeseen kuuluu työharjoittelu tai vähintäänkin päättötyön tekeminen. Kummatkin suoritetaan yleensä yhteistyössä työelämän kanssa. Me Raksystemsillä tarjoamme opintojen loppusuoralla oleville opiskelijoille mielenkiintoisia vaihtoehtoja erilaisten kiinteistö- ja rakennusalan projektien parissa.

Näköalapaikalta on hyvä tutustua erilaisiin asiakastöihin, oppia kokeneilta kollegoilta ja samalla saada tärkeää työkokemusta alan yrityksessä. Päättötyön tekeminenkin on mielekkäämpää, kun sen voi toteuttaa oikeassa ympäristössä asiantuntijatyöhön.

Useimmat paikkamme vaativat rakennusalan koulutuksen, mutta myös muiden alojen opiskelijoille on paikkoja tarjolla. Asetamme päättötöille ja harjoittelupaikoille selkeät tavoitteet, jotta tuleva asiantuntija saa mahdollisimman hyvät eväät urakehitystä varten.

Päättötyön kirjoittaminen oman työn ohessa

Moni opiskelija on suorittanut työharjoittelun tai tehnyt päättötyön Raksystemsille vuosien aikana. Yksi heistä on Jarkko Saarinen, joka opiskelee rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa monimuoto-opintoina Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK:issa. Opinnot alkoivat vuonna 2016 ja Insinööriksi (AMK) valmistumista juhlitaan vuoden 2019 lopussa.

Päättötyön tekeminen Raksystemsille oli Jarkolle helppo päätös, sillä yrityksen toiminta on tullut hänelle tutuksi työssään. Jarkko on työskennellyt Raksystemsillä vuoden 2017 marraskuusta lähtien projektipäällikkönä rakennuttaminen ja valvonta -osastolla. Osasto tarjoaa monipuolisesti erilaisia rakennuttamisen ja valvonnan palveluita projektinjohdosta vuositarkastuksen ennakkotarkastuksiin. Jarkon työ osastolla pitää sisällään pääsääntöisesti rakennustyön tarkkailijan ja valvojan töitä, mutta myös muita rakennusalan asiantuntijatehtäviä.

Dokumentointi vastaamaan kasvavan osaston tarpeita

Jarkko keskusteli päättötyöstään ja sen tekemisestä esimiehensä kanssa jo työhaastatteluvaiheessa ja lopullinen aihe valikoitui osaston tarpeen kautta. Aiheeksi muodostui rakennuttamisen ja valvonnan prosessit ja dokumentointi.

Rakennuttaminen ja valvonta -osasto on kasvanut viimeisten vuosien aikana paljon. Jo yritysostojen myötä osasto on vahvistunut kymmenillä uusilla tekijöillä. Jokaiseen osaston projektiin kuuluu paljon erilaisia dokumentteja asiakirjoista valokuviin, jotka tulee olla helposti löydettävissä sekä työmaalla että toimistolla. Vanha dokumenttien hallintajärjestelmä ei enää palvellut kasvavan osaston tarpeita, joten Jarkon päättötyön tehtävänä oli kehittää järjestelmää toimivammaksi. Hyvä dokumentointi nopeuttaa ja helpottaa projektin läpiviemistä sekä asiantuntijan että asiakkaan näkökulmasta ja tuo myös luotettavuutta asiantuntijatyöhön.

’’On ollut mukavaa saada kirjoittaa päättötyö aiheesta, josta on ollut oikeasti hyötyä omassa työssä. Työn ja opiskelun yhteensovittaminen on toiminut Raksystemsillä muutenkin erittäin hyvin.’’

Jarkko Saarinen, projektipäällikkö

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp