Joulu saapuu, nappaa vinkit talteen!

Viisi jouluista kodin vinkkiä

Joulu ja erityisesti aika ennen sitä voi kulua monissa perheissä kiireisissä merkeissä, mutta kun aatto vihdoin saapuu, se halutaan viettää rentoutuen ja rauhoittuen.

Kokosimme viisi helppoa kodin vinkkiä, joiden avulla joulu saadaan viettää levollisin mielin.

Tee näin:

  1. Polta kynttilöitä maltilla ja varoen. Kynttilöiden polttaminen pienessä tilassa huonontaa sisäilmaa huomattavasti, mutta ne voivat myös aiheuttaa turvallisuusriskin.
  2. Älä kaada kinkkurasvaa viemäriin. Jähmettyessään rasva tukkii putket, joiden puhdistaminen voi olla äkkiä kallis ja isotöinen urakka. Rasvat kannattaa kierrättää käyttäen uudelleen ruoanlaitossa tai heittämällä tyhjässä maitopurkissa sekajätteeseen.
  3. Vaihda perinteiset joulukasvit ilmaa puhdistaviin viherkasveihin. Hyvä jouluinen korvaava vaihtoehto on timanttiananas, jota saa myös monissa joulun väreissä.
  4. Sauno säästäen. Mene joulusaunaan aina koko perheen voimin, sillä kiukaan uudelleen lämmittäminen vie puolet kiukaan energiakulutuksesta. Tarkkaile myös saunomislämpötilaa, saunominen yli 80 asteessa lisää energiakulutusta jopa 20%.
  5. Yhdistä joulusiivoukseen nopeat kodin huoltotoimenpiteet. Esimerkiksi ilmanvaihtokoneen suodattimen vaihdolla parannat huomattavasti sisäilman laatua ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Tarkkaile kotisi kuntoa myös jouluna

Oletko seurannut säännöllisesti kotisi kuntoa? Pientaloasujan on hyvä seurata jatkuvasti kotinsa tilannetta ja selvittää säännöllisesti erilaisin menetelmin kotinsa korjaustarpeita. Kun kodin kunnosta pidetään huolta, on koti terveellinen paikka asua ja sen arvo säilyy varmemmin. Kodin määräaikaistarkastuksella saavutat taloudellisia säästöjä ja saat helpotusta kiinteistön säännölliseen kunnossapitoon.

Lataa itsellesi KotiApp!

Kodin älykäs huoltokirja, KotiApp, auttaa sinua kotisi kunnossapidossa. Kotisi huollosta tulee helppoa, ohjattua ja säännöllistä. Jatkuvalla kodin huollolla ja epäkohtien aikaisella korjaamisella voit säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja sekä turvata perheesi terveyden.

  • Palvelu soveltuu kaikille kodeille ja vapaa-ajan asunnoille.
  • KotiAppin avulla näet yleiskatsauksen kotisi kunnosta selkeiden kuvakkeiden avulla.
  • Muistat tärkeät kodin huolto- ja kunnossapitotehtävät, sillä KotiApp muistuttaa tulevista tehtävistä.
  • Tallennat kaikki kotisi tärkeät tiedot ja dokumentit KotiAppiin maalien värikoodeista virallisiin asiakirjoihin saakka. 
  • Saat asiantuntijan aina tarvittaessa apuusi

Lataa tästä!

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp