Asiakaskokemus – Vuositarkastuksen ennakkotarkastus sopii uusille taloyhtiöille

Kirsi Hannula toimii Järvenpäässä sijaitsevan As Oy Järvenpään Heidin hallituksen puheenjohtajana. Joulukuussa 2017 valmistuneen talon käyttöönotosta oli kulunut vuosi ja vuositarkastus oli ajankohtainen. Jotta vuositarkastuksessa rakennuttajalle osattaisiin esittää mahdollisimman kattavasti korjattavista asioista, taloyhtiön hallitus päätti teettää taloon vuositarkastuksen ennakkotarkastuksen. Raksystems valikoitui tarkastuksen tekijäksi.

”Olen toiminut hallituksen puheenjohtajana talon hallinnon luovutuskokouksesta lähtien. Taloyhtiö koostuu yhdestä kahdeksan kerroksisesta talosta, jossa on 43 asuinhuoneistoa ja yksi porrashuone”, Kirsi Hannula kertoo.

Taloyhtiöön oli tulossa vuositarkastuksen alkamiskokous, sillä yhtiön valmistumisesta oli kulunut vuosi.

”Naapuritaloyhtiöt valmistuivat hieman ennen meidän taloyhtiötä ja kuulimme, että niissä oli ollut paljon korjattavaa. Halusimme keventää hallituksen vastuuta, joten hyvissä ajoin ennen vuositarkastuskokousta päätimme tilata ulkopuolisen tarkastajan varmistamaan kaikkien virheiden ja puutteiden löytymisen”, Kirsi kertoo.

Raksystems puolueettomana asiantuntijana

Tarkastuksen tekijäksi valikoitui Raksystems ja olemme olleet tyytyväisiä yritykseen.

”Valintaan päädyimme isännöitsijän suositteluiden myötä. Yritys oli tehnyt myös naapuritalojen tarkastukset ja ne olivat menneet hyvin. Isännöitsijän suosituksen ja kilpailutuksen jälkeen totesimme Raksystemsin olevan paras valinta tehtävään, sillä heiltä saisimme parhaimman laadun”, Kirsi kertoo tyytyväisenä.

Ennakkotarkastus tehtiin rakennusten ulkopuolisilta osilta sekä teknisissä ja yleisissä tiloissa sekä kaikissa asuinhuoneistoissa. Tarkastuksen yhteydessä käytiin myös läpi kaikki taloyhtiöstä olemassa olevat dokumentit suunnitelmapiirustuksista myyntiesitteisiin. Tarkastus tehtiin kolmihenkisen asiantuntijaryhmän voimin, johon kuului rakennus-, LVI- ja sähkötekninen asiantuntija.

”Tarkastus meni hyvin, asiantuntijat tekivät työnsä kuten pitääkin ja lopputuloksena saimme kattavan raportin puuteluetteloineen”, kertoo Kirsi.

Tarkastuksesta on ollut suuri hyöty

Vuositarkastuksen ennakkotarkastuksessa ilmenneitä virheitä ja puutteita korjataan parasta aikaa. Uudelleenmaalaukset on kaikki tehty, mutta monenlaista muuta korjattavaa on vielä tekemättä.

”Suosittelen tarkastusta jokaiselle uudelle taloyhtiölle, sillä ilman tarkastusta moni virhe ja puute olisi jäänyt huomaamatta. Esimerkiksi huoneistojen alaslaskuissa sähkökaapelit makaavat IV-kanavan päällä, joka on määräysten vastaista. Myös huoneistojen keittiöaltaiden viemäriputkista puuttuvaa kannakointia ei olisi luultavasti huomattu ilman ulkopuolisen alan asiantuntijan apua”, Kirsi kertoo.

”Raksystemsistä on jäänyt kaikin puolin hyvä kuva. Asiantuntijat tekivät työnsä hyvin ja sovitussa aikataulussa, yhteyshenkilön Tuomas Venermon sai helposti kiinni ja loppuraportti oli selkeä. Voisin suositella yritystä näiden kokemusten myötä ilomielin myös muille”, Kirsi jatkaa.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp