Vesikatto suojaa koko kotia ja siksi sen kunnosta kannattaa pitää huolta. Raksystemsin kuntotarkastaja tarkastaa peltikattoa.

Kiinteistönvälittäjän koulutuspaketti

Tervetuloa tutustumaan tuleviin ja menneisiin koulutuksiimme! Täältä löydät tärkeät materiaalit ja tiedot arkeesi.

Olemme järjestäneet koulutuksia kiinteistöjen kunnossapitoon liittyen jo 1990-luvulta lähtien. Kiinteistönvälittäjän työssä kodin kunnon ja esimerkiksi riskirakenteiden tunteminen on tärkeää ja tulee hyödyksi.

Tietoa jakamalla pystymme auttamaan tuhansia ammattilaisia ja sitä kautta yhä useampaa kodinomistajaa olemaan vastuullinen asukas pitämällä kodin kunnosta huolta. Kun pidämme huolta kiinteistöistä, pidämme huolta itsestämme, ympäristöstämme sekä varallisuudestamme.

Ilmoittaudu tuleviin koulutuksiimme täältä!

Tutustu menneisiin koulutuksiin ja materiaaleihin!

Koulutuksessa käydään läpi hyvän ja yhteisen toimintamallin mukaisen kuntotarkastuksen sisältö kertauksena. Hyvä välitystapa ja asiat, mitä välittäjän tulisi huomioida tilatessaan kuntotarkastusta. Koulutuksessa käydään läpi esimerkkien kautta hyvän ja huonon tarkastuksen eroja, sekä mihin huonosti tehty kuntotarkastus voi johtaa.

Koulutusvideo

Koulutusmateriaali

Koulutuksessa käydään läpi ostajan sekä myyjän velvollisuudet sekä käsitellään myös kauppaprosessiin liittyvien toimijoiden velvollisuuksia mm kiinteistönvälittäjä sekä kuntotarkastaja. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi reklamointiin liittyvät ostajan sekä myyjän velvollisuudet.

Koulutusvideo

Koulutusmateriaali

Koulutuksessa käydään läpi seuraavat 60-luvulla esiintyvät yleisimmät riskirakenteet: valesokkeli, lattiapinnan alapuolelta lähtevä väliseinä, tasakatto, puukoolattu lattia ja kaksoisbetonilaatta-rakenne.

Koulutusvideo

Koulutusmateriaali

Koulutuksessa käydään läpi seuraavat 70- ja 80 -luvuilla esiintyvät yleisimmät riskirakenteet: maanvastainen sisäpuolelta lämmöneristetty seinä, kattoikkunat, tuulettumaton vino yläpohjarakenne, huonosti tuulettuva rossipohjainen puurakenteinen alapohja ja ulkoseinän alajuoksupuun korkeus maanpinnasta riittämätön.

Koulutusvideo 

Koulutusmateriaali

Koulutuksessa käydään läpi pinta-alatermistöä. Miten eri pinta-alat eroavavat toisistaan ja kuinka huoneistoala lasketaan?

Koulutusvideo

Koulutusmateriaali

Asuntokaupan kuntotarkastus on tärkeää asunnon myynnin yhteydessä.

Kuntotarkastusta suositellaan omakotitaloihin, erillistaloihin, paritaloihin ja rivitaloihin

Ennen asuntokauppaa tehty kuntotarkastus nopeuttaa parhaimmassa tapauksessa kodin myyntiaikaa ja tekee prosessista läpinäkyvämmän. Kun kodin rakennustekninen kunto on tutkittu puolueettomasti, on asunnon hinnoittelu helpompaa.

Lue lisää, miksi myös rivitaloasuntoon kannattaa tilata kuntotarkastus.

Kodin ostajalle kannattaa suositella myös Kauppaturvan hankkimista, joka luo taloudellista turvaa asunnon tai kiinteistön myyjälle. Vakuutus kattaa piilovirheisiin perustuvan taloudellisen vastuun kohteesta riippuen, joko 2 tai 5 vuotta, kohteen hallinnan luovutuksesta laskettuna.
Lue lisää Raksystemsin Kauppaturvasta.

Lue lisää Asuntokaupan kuntotarkastuksesta
Märkätilojen kosteuskartoituksella ajoitat märkätilaremontin oikein

Kosteuskartoitus sopii kerrostaloasunnolle

Kerrostalohuoneiston myynnin yhteydessä suositellaan teetettäväksi pesutilan kosteuskartoitus. Märkätilojen kartoituksella selviää tutkittavat rakenteen tai tilan kosteustilanne, mahdolliset kosteusvaurioriskit sekä tarvittavat korjaus- tai lisätutkimustarpeet. Kartoituksella helpotetaan asuntokauppojen toteutumista, sillä kosteuskartoituksesta saatavan raportin avulla ostajaehdokas saa tietoa tutkittujen tilojen kunnosta.

Lue lisää kosteuskartoituksesta!
Raksystemsin Kodin määräaikaistarkastus

Tavoitteena turvallinen asuntokauppa?

Piilovirhevakuutus Kauppaturva luo taloudellista turvaa asunnon tai kiinteistön myyjälle. Vakuutus kattaa piilovirheisiin perustuvan taloudellisen vastuun kohteesta riippuen, joko 2 tai 5 vuotta, kohteen hallinnan luovutuksesta laskettuna. Osta Kuntotarkastuksen lisäksi piilovirhevakuutus Kauppaturva erilliseltä vakuutusyhtiöltä.

Tutustu Kauppaturva-vakuutukseen

Onko sinulla kysyttävää?

Antti Autio

Antti Autio on osa Raksystemsin operatiivista ohjausryhmää.

Myyntijohtaja, Insinööri AMK, osakas.
antti.autio@raksystems.fi
030 670 5550

Kim Malmivaara

Kim Malmivaara on osa Raksystemsin operatiivista ohjausryhmää.

Liiketoimintajohtaja, Inspections & Surveys sekä Aluetoimistot, RI, AKK, osakas.
kim.malmivaara@raksystems.fi
030 670 5540

Ota yhteyttä!

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.