Nurmikon hoitovinkit.

3 syksyistä vinkkiä nurmikon hoitoon

Syksyllä päivät ovat koko ajan lyhyempiä ja nurmikon kasvu lakkaa hiljalleen. Jotta nurmikko on taas ensi kesänä yhtä hyväkuntoinen, tulee se auttaa talviunille kunnialla.

Kokosimme kolme vinkkiä, joiden avulla nurmikko talvehtii rauhassa ja latautuu täyteen kasvuvoimaansa ensi kesän aurinkoisia päiviä varten.

Tee näin:

  1. Kalkitse. Kalkki parantaa kasvualustan kuntoa ja nurmikko pääsee hyödyntämään ravinteet heti lumien sulamisen jälkeen.
  2. Leikkaa maltilla. Ruoho kannattaa jättää syksyllä hieman tavallista pidemmäksi, sillä pidempi nurmikko talvehtii paremmin kuin lyhyt.
  3. Lannoita. Toisin kuin moni muu monivuotisista puutarhakasveista, nurmikko tarvitsee ravinteita myös syksyllä. Käytä esimerkiksi leikkuusta syntyvä jäte lannoitteena nurmikolle tai osta valmiit ravinteet puutarhamyymälästä.

Leikkaa ruoho sään mukaan

Nurmikon hoitoon kannattaa aina varata kuiva sää. Litimärkä nurmi on paitsi turvallisuusriski leikkaajalle, myös sen leikkausjälki on usein epätasainen.

Muista myös ruohonleikkurin ja sen terien huolto syksyllä. Terävä terä ei revi nurmikkoa ja jättää leikkausjäljen siistiksi.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp