Pientalon elinkaari -opas

Lataa itsellesi Raksystemsin Pientalon elinkaari -opas!

Talo ei ole ikuinen, vaan se ikääntyy ajan kuluessa. Kun kotia muistaa korjata, ylläpitää ja huoltaa säännöllisesti, se pysyy kunnossa ja sen ominaisuudet säilyvät.

Toimenpiteet kannattaa suorittaa loogisessa ja tarpeen sanelemassa järjestyksessä. Erillään tehtävät korjaustoimenpiteet kuormittavat niin tekijää kuin kukkaroakin, kun taas yhdessä tehtynä toimenpiteet muodostavat useimmiten luonnollisen kokonaisuuden eikä tule päällekkäistä purkamista ja rakentamista.

Korjaukset tehdään usein aivan liian myöhään, yleensä vasta, kun vaurio on silmin havaittavissa. Tässä tilanteessa vaurio on kuitenki jo usein ehtinyt edetä liian pitkälle ja joudutaan laajoihin rakenteen purkamistöihin, jotka saavat aikataulut venymään ja korjauskustannukset hipomaan taivaita. Omakotitalon tekninen arvo voidaan laskea vähentämällä kodin iän, käytön, kulumisen ja käyttökelpoisuuden alenemisesta johtuva hinnan lasku sen uudishinnasta. Siihen vaikuttaa etenkin rakennuksen tila sekä tehdyt huolto- ja korjaustoimenpiteet.

Jotta saat parhaan mahdollisen avun liittyen kotisi elinkaareen, olemme laatineet kokeneiden asiantuntijoidemme kanssa sinua varten oppaan. Pientalon elinkaari -opas sisältää muun muassa tietoa ja vinkkejä talon eri osien huoltoon ja uusimiseen liittyen, talon eri aikakausilla.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp