Muista ikkunaremontissa myös rakenteita

Ikkunoiden uusiminen edessä? Ikkunaremontin yhteydessä vanhoista taloista löytyy usein pieniä korjattavia yksityiskohtia, jotka kannattaa laittaa kuntoon kun ikkunat vaihdetaan. Korjaamattomina rakennevirheet voivat johtaa paljon vakavampiin vaurioihin, kun kosteutta pääsee rakenteisiin.

Mitä remontissa tulisi ottaa huomioon?

Yleisin rakennevirhe on liian pieni vesipellin kallistus ja sen tiiveys ympäröiviin rakenteisiin. Varsinkin 1970- ja 1980-luvun taloissa pellitykset voivat olla jopa vaakatasossa tai kaataa seinän suuntaan, jolloin sadevesiä voi valua seinärakenteen sisään kostuttamaan eristeitä ja aiheuttaa mittavia kosteusvaurioita jopa alla olevien puurakenteiden lahoamista.

Vesipellin kaltevuuden tulisi olla vähintään 1:3 eli 18 astetta, mutta uudisrakennuksissa suositellaan vieläkin jyrkempää, 30 asteen kulmaan asennettua vesipeltiä. Korjauskohteissa tämä on yleensä mahdotonta toteuttaa ilman mittavampaa seinärakenteiden tai verhouksen purkamista ja uusimista.

Ikkunan madaltaminen parilla sentillä tuo pelivaraa pellitykseen, ja uusi ikkuna voidaan myös asentaa hieman entistä korkeammalle. Näin varmistetaan, että vesi virtaa varmasti ikkunasta poispäin.

Joissakin 1960- ja 1970-luvun rakennuksissa ikkunan karmit ovat osa talon kantavaa rakennetta, mikä tulee ottaa huomioon vaihtotyön yhteydessä. Rakenne on tutkittava huolellisesti, koska karmien poistaminen normaaliin tapaan voi tällöin johtaa kantavan rakenteen vakavaan vaurioon. Tällaisessa tapauksessa uusi ikkuna yleensä kannattaa asentaa vanhan ikkunan karmien sisälle.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp