Raksystems kiinteistöjen hyväksi

Viisi jouluista kodin vinkkiä

Jouluna rentoudutaan

Joulun odotus voi kulua monissa perheissä kiireisissä merkeissä, mutta kun aatto vihdoin saapuu, se halutaan viettää rentoutuen ja rauhoittuen.

Kokosimme viisi helppoa kodin vinkkiä, joiden avulla joulu saadaan viettää levollisin mielin.

Tee näin:

  1. Polta kynttilöitä maltilla ja varoen. Kynttilöiden polttaminen pienessä tilassa huonontaa sisäilmaa huomattavasti, mutta ne voivat myös aiheuttaa turvallisuusriskin.
  2. Älä kaada kinkkurasvaa viemäriin. Jähmettyessään rasva tukkii putket, joiden puhdistaminen voi olla äkkiä kallis ja isotöinen urakka. Rasvat kannattaa kierrättää käyttäen uudelleen ruoanlaitossa tai heittämällä tyhjässä maitopurkissa sekajätteeseen.
  3. Vaihda perinteiset joulukasvit ilmaa puhdistaviin viherkasveihin. Hyvä jouluinen korvaava vaihtoehto on timanttiananas, jota saa myös monissa joulun väreissä.
  4. Sauno säästäen. Mene joulusaunaan aina koko perheen voimin, sillä kiukaan uudelleen lämmittäminen vie puolet kiukaan energiakulutuksesta. Tarkkaile myös saunomislämpötilaa, saunominen yli 80 asteessa lisää energiakulutusta jopa 20%.
  5. Yhdistä joulusiivoukseen nopeat kodin huoltotoimenpiteet. Esimerkiksi ilmanvaihtokoneen suodattimen vaihdolla parannat huomattavasti sisäilman laatua ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

 

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp