Raksystems Group kasvaa, kun KnowTek Oy liittyy Raksystemsin tytöryhtiö EcoRealiin maaliskuussa 2023
Elinkaarisuunnittelu

Elinkaarisuunnittelulla tehokkaasti rakennushankkeen tavoitteisiin.

Toteutamme Elinkaarisuunnittelupalvelumme Elinkaarisuunnittelun tilaajaluettelon mukaisesti, mutta olemme vuosien saatossa laajentaneet palveluamme yhä kattavammaksi kokonaisuudeksi.

Elinkaarisuunnittelu-palvelumallimme uudistaa perinteisen rakennushankkeen suunnittelijavetoisen energiahallinnan korostamalla ennakkosuunnittelua ja edistämällä tilaajien, suunnittelijoiden ja ylläpidon yhteistyötä. Se sitoo yhteen Raksystemsin energiahallinnan osaamisen ja tuotteet, joita voidaan hyödyntää myös erillisinä.

Elinkaarisuunnitteluun kuuluvien palveluiden avulla rakennushankkeen tavoitteiden täyttyminen voidaan varmistaa energiatehokkuuden ja sisäilman laadun osalta. Systeeminen ja holistinen ohjaus mahdollistaa kustannustehokkaimpien ratkaisujen löytämisen sekä varmistaa urakoitsijatoteutuksen vastaavuuden hankkeen tavoitteisiin.

Olemme toimittaneet palvelua kymmeniin hankkeisiin, esimeriksi toimistoihin, kauppakeskuksiin, monitoimitaloihin, kouluihin ja päiväkoteihin.

Elinkaarisuunnittelu-mallissa:

  • Energiatehokkuuden tavoitteet tehdään ennen suunnittelun aloittamista perustuen ratkaisuvaihtoehtojen vertailuihin mm. HiiOp-monitavoiteoptimoinnillaHankkeen tavoite asetetaan yhteistyössä huomioiden osapuolten näkemykset ja kokemukset. Tavoitteen ohjaavuuden varmistamiseksi tavoitteet ja niiden saavuttamisen tekniset vaatimukset kirjataan todennettaviksi tavoitteiksi suunnittelun ja rakentamisen ohjaukseen.
  • Suunnittelun ohjauksella varmennetaan tavoitteiden saavuttaminen ja käydään läpi teknisten suunnitelmien ja järjestelmien ohjauksen kyky täyttää asetetut vaatimukset
  • Toteutussuunnitelmiin perustuen kohteelle laaditaan energiatehokkuuden varmennussuunnitelma, jossa määritellään mittausjärjestelyt, esitetään mittarikohtaiset kulutustavoitteet sekä vaatimukset mm. rakennusautomaation trendiseurannoille käyttöönotossa
  • Toteutuksen ohjauksella varmistetaan kriittisten hankintojen vaatimuksenmukaisuus tarkistamalla urakoitsijan laitehankintojen vaatimuksenmukaisuus.
  • Käyttöönotossavarmennetaan teknisen toteutuksen vaatimuksenmukaisuus ja käydään läpi tekniset toiminta-arvot, energiamittaukset, anturointi ja rakennusautomaation vaatimuksenmukaisuus.
  • Takuujaksolla varmistetaan tavoitteiden toteutuminen energia- ja sisäilmaseurannan kautta ohjeistamalla vaadittavat säädöt, ohjausmuutokset sekä tarvittaessa laitepuutteiden korjaukset.

Lisätietoja:

Teemme palvelua Raksystems GBP:n asiantunijoiden avulla. Green Building Partners Oy on osa Raksystems Groupia vuodesta 2020 lähtien.

Lisätietoja palvelusta saat johtavalta asiantuntijalta Sami Nevalalta numerosta 050 360 6676.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16