Ilmanvaihdon kuntotutkimus
Ilmanvaihdon kuntotutkimus

Ilmanvaihdon kuntotutkimus tukee kiinteistönpitoa

Tutkimuksen avulla selvitetään ilmanvaihtojärjestelmän korjausajankohta sekä minimoidaan korjaus- ja uusimiskustannukset.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.

Kiinteistön ilmanvaihdolla on suuri merkitys

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen tavoitteena on selvittää ilmanvaihtojärjestelemän yleiskunto, toimivuus, uusimistarpeet ja muut toimenpiteet seuraavan kymmenen vuoden aikana.

  • Kuntotutkimus suoritetaan SuLVI:n ilmanvaihdon kuntotutkimushankkeeseen perustuvaa mallia soveltaen.
  • Aistinvarainen tutkimus.
  • Palvelu soveltuu kaikkiin kiinteistöihin.
  • Selkeä raportointi.

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen avulla saavutetaan toimiva ilmanvaihto

Toimiva ilmanvaihto takaa oikean sisäilman lämpötila ja hyvän sisäilman laadun. Ilmanvaihdon kuntotutkimuksella määritellään ilmanvaihtojärjestelmien tekninen kunto ja toimivuus. Myös mahdolliset ongelmat ja niiden laajuus selviää. Tutkimustulosten avulla ilmanvaihdon korjaus- ja uusimisajankohdat voidaan ajoittaa taloudellisesti tulevia saneerauksia ajatellen.

Ilmanvaihdon kuntotutkimus suoritetaan sekä aistinvaraisesti että mittaamalla ilmanvaihdon toimivuutta.

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen tarkoitus

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen tavoitteena on selvittää ilmanvaihtojärjestelmän yleiskunto, toimivuus, uusimistarpeet ja muut toimenpiteet seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Ilmanvaihdon kuntotutkimuksen sisältö

Ilmanvaihdon kuntotutkimus laaditaan ilmanvaihtojärjestelmää yleisesti arvioimalla ja mittauksin, SuLVI:n ilmanvaihdon kuntotutkimushankkeeseen perustuvaa mallia soveltaen.

Kuntotutkimukseen liittyy mittauksia (tarjouspyynnön mukaan). Mittausmenetelminä käytetään esimerkiksi ilmavirran, paine-eron ja hiilidioksidipitoisuuden mittausta, tarvittaessa myös pitkällä aikavälillä. Muita mittauksia voidaan suorittaa tarpeen mukaan.

Kuntotutkimuksessa tarkastetaan silmämääräisesti kaikki ilmanvaihtojärjestelmään liittyvät osa-alueet, kuten ilmanvaihtokoneet, kanavat, automaatio ja jäähdytys. Mittauksista ja tarkemmista tutkimuksista sovitaan erikseen tarjouspyynnössä.

Toimenpide-ehdotukset pohjautuvat tehtyihin mittauksiin ja havaintoihin, lisäksi niissä on otettu huomioon energiataloudelliset tekijät.

Raportointi

Raportti sisältää vähintään seuraavat osiot:

  • Kohteen ja tilatun tehtävän kuvaus
  • Ilmanvaihtojärjestelmän kuvaus
  • Tutkimuksen laajuuden kuvaus
  • Havainnot ja mittaustulokset
  • Toimenpide-ehdotukset/jatkotoimenpiteet

Tutkimustulokset toimitetaan raporttikansiona tilaajalle sovittuun päivämäärään mennessä. Kuntotutkija palauttaa samalla hänelle mahdollisesti luovutetut aineistot.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.