Kiinteistön 10-vuotistarkastus

10-vuotistarkastus tulee suorittaa ennen takuuajan täyttymistä

Anna asiantuntijan tarkastaa kiinteistösi, jotta siellä olevat virheet ja puutteet huomataan hyvissä ajoin.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.

Asiantuntija apunasi Kiinteistön 10-vuotistarkastuksessa!

Kiinteistön 10-vuotistarkastukseen kannattaa ryhtyä hyvissä ajoin ja asiantuntijan avulla. Harvoin asukkailla on mahdollisuuksia tutkia kiinteistö asiantuntijan ammattitaidolla.

  • Sopii alle 10-vuotiaille taloyhtiöille.
  • Asiantuntija laatii asukaskyselyn ja havainnoi kiinteistön.
  • Asiantuntijan laatima kirjallinen virhe- ja puuteluettelo, jota taloyhtiö voi käyttää myyjän kanssa keskustellessa.

Kiinteistön 10-vuotistarkastuksella etsitään korjaustarpeet ja puutteet

Kiinteistön 10-vuotistarkastuksessa etsitään niitä rakennuksen virheitä ja puutteita, joita ei alle 10 vuotta vanhassa rakennuksessa pitäisi olla ja joista myyjällä on vastuu asuntokauppalain mukaan. Tarkastuksen ideana on välttää se, että myyjän vastuulle kuuluvat virheet jäisivät havaitsematta, ennen kuin myyjä on vapautunut asuntokauppalain mukaisesta uuden asunnon myyjän vastuustaan.

Tarkastukseen sisältyvät kiinteistön korjaustarpeiden selvittäminen ja tutkiminen. Lisäksi siinä laaditaan taloyhtiön asukkaille asukaskysely, joka analysoidaan ja esitetään tilaajalle. Raksystemsin asiantuntijatyöryhmä suorittaa tarkastuksen.

Kiinteistön 10-vuotistarkastus

Kiinteistön 10-vuotistarkastuksessa etsitään virheitä ja puutteita, joita sen ikäisessä kiinteistössä ei kuuluisi vielä olla ja joista myyjä voi olla vastuussa asuntokauppalain 19 §:n mukaan. Tarkastuksessa pyritään löytämään myyjän vastuulle kuuluvat virheet, ennen kuin myyjän 10 vuotinen vastuu päättyy.

Kiinteistön 10-vuotistarkastuksen tarkoitus

Kiinteistön 10-vuotistarkastus kannattaa teettää ennen vastuuajan päättymistä, jotta myyjän vastuulle kuuluvat havaitsematta jääneet virheet tai puutteet tulee raportoiduksi. 10-vuotistarkastuksessa asiantuntija käy rakennuksen läpi sellaisten virheiden varalta, joista myyjä voi olla vastuussa ja joita tyypillisesti ei ole voitu huomata vuositarkastuksessa. Näin vältetään se mahdollisuus, että mahdolliset myyjän vastuulle kuuluvat virheet jäisivät havaitsematta, ennen kuin myyjä on vapautunut asuntokauppalain mukaisesta uuden asunnon myyjän vastuustaan.

10-vuotistarkastuksen yhteydessä on suositeltavaa laatia taloyhtiön ensimmäinen kuntoarvio ja 10 vuoden PTS (pitkän tähtäimen suunnitelma). Talviaikaan lämpövuodot ovat yleinen tarkastuksen kohde, jolloin 10-vuotistarkastuksiin yleisesti yhdistetään myös rakennuksen lämpökuvaus.

Kiinteistön 10-vuotistarkastuksen sisältö

Tarkastukseen sisältyvät kiinteistön korjaustarpeiden selvittäminen ja tutkiminen. Lisäksi laaditaan taloyhtiön asukkaille asukaskysely, joka analysoidaan ja esitetään tilaajalle. Tarkastuksen suorittaa Raksystemsin kolmihenkinen asiantuntijatyöryhmä.

10-vuotistarkastuksessa selvitetään ja tarkastetaan:

  • tilaajan toimittamat asiakirjat, aikaisemmat reklamaatiot sekä taloyhtiön korjaushistoria,
  • sovitulla otannalla märkätilojen kopolaatat ja tehdään kosteuskartoitus sekä
  • kiinteistön rakenteet, rakennusosat, järjestelmät ja laitteet.

Raportointi

Tarkastuksen perusteella laaditaan kirjallinen virhe- ja puuteluettelo, joka esitetään tarvittaessa taloyhtiön hallitukselle. Taloyhtiö voi hyödyntää tätä rakentajaa reklamoidessaan.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.