Kiinteistön 5-vuotistarkastus tuo huolettomuutta nuoren kiinteistön omistajalle.
Kiinteistön 5-vuotistarkastus

Puolueeton näkemys nuoren kiinteistön kunnosta

Kiinteistön 5-vuotistarkastuksessa tarkastetaan alle 5-vuotiaan kiinteistön kunto mahdollisten puutteiden ja virheiden varalta.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Täytä tarjouspyyntölomake ja palaamme sinulle tarjouksen kanssa mahdollisimman pian.

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.

5-vuotiaissa kiinteistöissä on huollettavaa ja tarkastettavaa

Kiinteistöön kannattaa teettää 5-vuotistarkastus, jotta perustajaurakoitsijan vastuulle kuuluvat puutteet ja virheet tulee huomioiduksi. Samalla varmistetaan, että kiinteistön huollot ja tarkastukset on suoritettu huoltokirjan mukaisesti.

 • Sopii alle 5-vuotiaille kiinteistöille
 • Asiakas saa tarkastuksesta kirjallisen virhe- ja puuteluettelon, jota voi hyödyntää perustajaurakoitsijan eli asuntojen myyjän reklamoinnissa.

Kiinteistön 5-vuotistarkastus tuo turvaa nuoren kiinteistön omistajalle

Kiinteistön 5-vuotiastarkastuksessa kiinnitetään huomiota erityisesti virheisiin ja puutteisiin, joita tyypillisesti havaitaan 5-vuotiaissa kiinteistöissä, ja joista perustajaurakoitsija voi tämän ikäisen kiinteistön osalta olla vastuussa asuntokauppalain 4 luvun 19 §:n mukaan. Lisäksi tarkastuksessa varmistetaan niiden rakenteiden ja järjestelmien kunto, joiden tarkastaminen ja huoltaminen kuuluu huoltokirjan mukaan kiinteistönomistajalle osana kiinteistön suunnitelmallista ylläpitoa. Tarkastus perustuu KH 90-00403 Kiinteistön tekniset käyttöiät ja kunnossapitojaksot- ohjekorttiin.

Kiinteistön 5-vuotistarkastuksen tarkoitus

Kiinteistön 5-vuotistarkastus kannattaa teettää, jotta perustajaurakoitsijan vastuulle kuuluvat, mahdollisesti havaitsematta jääneet, virheet tai puutteet tulee raportoiduksi ajoissa. Lisäksi varmistetaan, että kiinteistö toimii energiatehokkaasti, huollot on suoritettu huoltokirjan mukaisesti, ja mahdolliset takuutarkastusten puutteet on korjattu.

Kiinteistön 5-vuotistarkastuksen sisältö

Kiinteistön 5-vuotistarkastus tehdään kolmihenkisen asiantuntijaryhmän voimin. Tarkastus suoritetaan rakennuksen tai rakennuksien ulkopuolisilta osin silmämääräisesti.

Tarkastuksessa selvitetään ja/tai tarkastetaan:

 • julkisivujen pintarakenteet
 • salaojajärjestelmät
 • viemärijärjestelmät
 • liikennealueiden sekä oleskelu- ja leikkialueiden päällysrakenteet
 • piha-alueiden viemärijärjestelmät
 • aluerakenteet
 • anturat, perusmuurit ja sokkelit silmämääräisesti
 • runkorakenteet
 • ikkunat ja ulko-ovet
 • vesikatteet, vesikattovarusteet ja kattoikkunat

Suositellut lisäpalvelut:

Kiinteistön 5-vuotistarkastuksen raportointi

Tarkastuksen perusteella asiantuntija laatii kirjallisen virhe- ja puuteluettelon, jota kiinteistön omistaja voi hyödyntää perustajaurakoitsijan reklamoinnissa ja huoltoyhtiön tiedottamisessa.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä

Palvelemme valtakunnallisessa palvelunumerossamme arkisin klo 8-16.