Raksystems kiinteistöjen hyväksi

Kuinka huollan sadevesijärjestelmän?

Keväällä ja syksyllä on oiva hetki huoltaa sadevesijärjestelmä.

Kasvillisuudesta johtuen sadevesikouruihin saattaa lumien sulamisen seurauksena kertyä paksu kerros esimerkiksi lehtiä, jonka seurauksena kourun sisäpinta on jatkuvasti kosteana. Tästä johtuen sadevesikourun vedenkulkemiskyky heikkenee huomattavasti ja näin vesikourun käyttöikä lyhenee.

Sadevesijärjestelmän huoltamiseksi voit tarvita käsineiden lisäksi sammaleenpoistoainetta sekä harjaa.

Sadevesijärjestelmän huolto:

  • Tarkasta sadevesijärjestelmän, rännikaivojen ja poistokourujen kunto. Poistokourujen lian voit poistaa vedellä ja harjalla. Muista välttää terävien esineiden käyttöä. Mikäli liitoskohdissa on havaittavissa epätiiviyttä, suositellaan ne tiivistämään ulkokäytöön soveltuvalla rakennussilikonilla. Noudatathan ko. tuotteen ohjeita tiivistämisessä.
  • Tarkasta mahdolliset vauriot ja korjaa sadevesijärjestelmän, rännikaivojen ja poistokourujen osat kuntoon.
  • Tarkasta kourujen kaato, jotta vesi ei pääse lammikoitumaan ja sitä kautta tulvimaan. Sadevedet tulee olla ohjattuna hallitusti tarpeeksi kauaksi rakennuksen vierustalta.
  • Puhdista sadevesijärjestelmän rakenteet irtomateriaaleista kuten lehdistä, sammaleesta ja lasten leikkikaluista.
  • Muista työturvallisuus katolla ja tikkailla ollessasi.

Havaitsitko vaurioita?

Mikäli sadevesijärjestelmässä on silmin havaittavia vaurioita, kuten halkeamia tai reikiä, ole yhteydessä OmaInsinööriin. Saat häneltä lisätietoja miten edetä. Lisäksi kannattaa ottaa vauriokuva KotiAppin Kotikansioon.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp