Kuinka huollan tasakaton?

Keväällä ja syksyllä on oiva aika huoltaa katto sekä sadevesikourut. Huonoon kuntoon päästetty katto voi aiheuttaa suurta tuhoa vesikatto- ja yläpohjarakenteille ja edessä voi olla pelkän katteen uusimista mittavampi ja kalliimpi remontti. Tukkeutuneet sadevesikourut aiheuttavat rasitusta niiden kiinnitykseen ja sadevesikourut saattavat alas tippuessaan tehdä tuhoa myös katolle.

Muista huomioida turvallinen liikkuminen katolla!

Katon huoltamisessa voit tarvita esimerkiksi sammaleenpoistoainetta, ulkokäyttöön hyväksyttyä rakennussilikonia sekä vasaraa ja ruuvimeisseliä

Tasakaton huolto, huomioi nämä:

  • Poista katolta irtomateriaali kuten oksat, lehdet ja sammal harjaamalla siten, että kattopinnoite ei vaurioidu.
  • Tiivistä läpiviennit eli asuintiloista lähtevät putket ja hormit, jotka kulkevat kattorakenteiden ja vesikatteen läpi. Läpiviennit tiivistetään ulkokäyttöön tarkoitetulla silikonimassalla tuotteen ohjeen mukaisesti.
  • Korjaa tarvittaessa kiinnikenaulojen/-ruuvien kiinnitykset.
  • Korjaa tarvittaessa reunavesipeltien kiinnikenaulojen/-ruuvien kiinnitykset.
  • Puhdista kattovesikaivot roskasta.
  • Puhdista sadevesikourut lehdistä ja muusta roskasta.
  • Huoltokäsittele tai paikkakorjaa katon pinnoite.
    • Bitumihuopapinnoitteen paikkakorjaus tai kattava huoltokäsittely tehdään erikseen tehtävän suunnitelman mukaan, koska voi olla kannattavampaa uusia koko kattobitumi, jos vaurioita on laajemmin. Kattobitumia ei suositella uusittavan vanhan päälle kuin yhteen asennuskertaan. Mikäli katolla on hiekkapäällystys, suositellaan sen vaihto noin 10-15 vuoden välein. Apuja teknisiin kysymyksiin saat OmaInsinööriltä.

Havaitsitko vaurioita?

Mikäli katteella on silmin havaittavia vaurioita, kuten halkeamia tai reikiä, ole yhteydessä OmaInsinööriin. Saat häneltä lisätietoja miten edetä paikkakorjaamisen tai uusimisen suhteen. Lisäksi kannattaa ottaa vauriokuva KotiAppin Kotikansioon.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp