Kuinka korjaan katon pinnan läpiviennit, halkeamat ja epätiiviydet?

Mikäli olet havainnut vaurioita/puutteita katon pinnan läpivienneissä, halkeamia ja epätiiviyttä, toimi seuraavasti. Mikäli vaurio on akuutti, kannattaa epätiiviyskohta suojata pikaisesti väliaikaisella sadetta kestävällä peitteellä/pressulla, teipillä tai vastaavalla menetelmällä.

Jokainen kattomateriaali on erilainen ja sen tiivistämiseen tarvitaan materiaalikohtaisia työkaluja ja korjausmateriaaleja. Saat apua OmaInsinööriltä sekä paikallisesta rautakaupasta, mutta lähtökohtaisesti suosittelemme olemaan yhteydessä katon korjaajaan, joka korjaa kattomateriaalin oikeilla materiaaleilla. Lisäksi kannattaa ottaa vauriokuva KotiAppin Kotikansioon.

Huomioi myös seuraavat

  • Poista katolta irtomateriaali kuten oksat, lehdet ja sammal.
  • Tiivistä läpiviennit eli asuintiloista lähtevät putket ja hormit, jotka kulkevat kattorakenteiden ja vesikatteen läpi. Käytä vain ulkokäyttöön hyväksyttyä rakennussilikonia ja toimi tuotteen ohjeiden mukaisesti.
  • Korjaa tarvittaessa kiinnikenaulojen/-ruuvien kiinnitykset.
  • Puhdista sadevesikourut lehdistä ja muusta roskasta.
  • Huoltokäsittele tai paikkakorjaa katon pinnoite. Tehdäksesi sen, ota ensin selvää katemateriaalistasi ja lisää tieto sovellukseen. Tämän jälkeen näet tarkemmat ohjeet omalle katteellesi.

Muista huomioida turvallinen liikkuminen katolla!

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp