Ammattilaisten suorittamista kartoituksista hyötyä asukkaalle, taloyhtiölle sekä isännöitsijälle

Isännöintitoimisto Martinlaakson Huolto Oy on hyödyntänyt Raksystemsin palveluita jo muutaman vuoden ajan. Toimiston isännöimään taloyhtiö Asunto Oy Paulin-Salpaan teetettiin märkätilojen kosteuskartoitukset sekä kuntoarvio kartoittamaan nykytilannetta suunnitelmallisen kunnossapidon ja tulevaisuudessa siintävän linjasaneerauksen vuoksi. Kosteuskartoitus ja kuntoarvio toteutettiin kesäkuussa 2019, kerrostalot ovat 1970 valmistuneita ja kahdessa kerrostalossa on yhteensä 103 huoneistoa. Ammattilaisten suorittamista kartoituksista on ollut konkreettista hyötyä niin taloyhtiölle, isännöitsijälle kuin asukkaillekin.

Märkätilojen kosteuskartoituksella ymmärrys tilojen nykytilanteesta ja lähtötiedot tulevia remontteja varten

Asunto Oy Paulin-Salpaan  toteutettiin märkätilojen kosteuskartoitukset, jotta sen pesuhuoneiden nykyisestä kunnosta saatiin ajantasainen käsitys. Tiedot auttavat niin taloyhtiön hallitusta kuin isännöitsijääkin suunnitelmallisten ja hallittujen korjaustoimenpiteiden toteuttamisessa.

Kartoituksesta saatava tieto on myös hyödyllinen muutaman vuoden päästä taloyhtiössä toteutettaan linjasaneeraukseen ryhdyttäessä. Lisäksi märkätilojen kosteuskartoituksesta saatava kirjallinen raportti kokoaa yhteen sen, mitä remontteja kohteessa on teetetty aiemmin. Taloyhtiön historiatiedot auttavat tulevan linjasaneerauksen suunnittelutyössä.

Raportoinnin selkeys, helppolukuisuus sekä monipuolinen käytettävyys

Isännöitsijä Päivi Sandén kertoo Raksystemsin valikoituneen märkätilojen kosteuskartoitusten ja kuntoarvion toteuttajaksi muun muassa selkeän ja helppolukuisen raportoinnin myötä. Raporttien monipuolinen käytettävyys sekä hyvä hinta-laatusuhde olivat myös merkittäviä tekijöitä palvelujen tilauspäätöstä tehdessä.

Raporttien hyöty konkretisoituu taloyhtiön kunnossapidon suunnittelutyössä

Tulevien märkätilakorjausten rahoituksen ja toteutusajankohdan suunnittelun kannalta, märkätilojen kosteuskartoituksesta saatava raportti sekä kuntoarviosta lisäksi saatava PTS-ehdotus ovat erinomaisia työkaluja isännöitsijälle ja taloyhtiölle. PTS-ehdotuksessa selkeästi esitetyt ja suositellut remonttien ajankohdat hinta-arvioineen helpottavat taloyhtiön hallituksen työtä”, isännöitsijä Päivi Sandén toteaa.

Taloyhtiön strategiaa ja kunnossapitoselvitystä tehdessä kuntoarvion ja märkätilojen kosteuskartoituksen hyödyt konkretisoituvat tietoina, joita taloyhtiön hallitus pystyy hyödyntämään päätöksien teossa.

Asukkaan ja asunnon ostajan hyödyt

Taloyhtiön asukkaalle märkätilojen kosteuskartoituksesta saatavasta huoneistokohtaisesta kartoituskortista on hyötyä vaikkapa asunnon myyntitilanteessa. Kartoituskortin voi laittaa isännöitsijätodistuksen liitteeksi, jolloin kodin mahdollinen uusi asukas saa tiedot asunnon märkätilojen kunnosta jo asunnon ostamista harkitessa.

Isännöitsijän hyödyt

Ammattilaisen laatima PTS-ehdotus ja raportit kuntoarviosta sekä märkätilojen kosteuskartoituksesta helpottavat isännöitsijän arkea. Remonttien oikea-aikaisuuden määrittämisessä kartoituksista ja arvioista on suuresti hyötyä, kun käytössä on kiinteistön ajankohtaiset tiedot sen rakenneteknisestä kunnosta. Myös tarvittavien huoltotoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus helpottuu kartoituksien myötä.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp