Asiakastarina: WELL-sertifioinnilla hyvinvointia Siltasaari 10:n käyttäjille

Asiakastarina: WELL-sertifioinnilla hyvinvointia Siltasaari 10:n käyttäjille

Hakaniemen torin kupeessa sijaitseva, Antiloopin omistama Siltasaari 10 on saavuttanut kiinteistön käyttäjien hyvinvointiin ja terveyteen keskittyvän WELL Gold -sertifikaatin. Kiinteistölle on myönnetty myös LEED Platinum -ympäristösertifikaatti keväällä 2022.

Historiallinen Siltasaari 10 entisöitiin kokonaisvaltaisella saneerauksella, alkuperäistä ajan henkeä kunnioittaen. WELL-sertifikaatti toimii täydentäjänä kiinteistön LEED-ympäristöluokitukselle, tuoden mukaan terveys- ja hyvinvointinäkökulmaa.

Olen erittäin ylpeä siitä, että saavutimme tavoittelemamme WELL Gold- sertifikaatin. Tilojemme viihtyvyys ja asiakkaidemme hyvinvointi on meille ensisijaista, ja sertifikaatti toimii erinomaisena vahvistuksena siitä, että Siltasaari 10:n tilat ovat hyvinvoinnin kannalta ensiluokkaiset ja optimaaliset.

Tuomas Hulkkonen, Antiloopin Asset Manager

Historialliset tilat muuntautuivat käyttäjäystävällisiksi

WELL-sertifioinnin keskeisin tehtävä on huomioida rakennuksen vaikutukset kiinteistön käyttäjien hyvinvointiin ja terveyteen ja tämän lisäksi tuoda hyvinvointiteemaa käyttäjille näkyväksi. WELL-sertifiointi kertoo kiinteistön ja tilojen viihtyisyydestä ja korostaa tilojen suunnittelussa ihmiskeskeisyyttä.

Tavoitteen saavuttamiseksi kohteessa on tehty mm. ilmanlaadunmittauksia, kiinnitetty huomiota hyvinvointia tukeviin tilaratkaisuihin ja toimintamalleihin sekä turvalliseen ja luontoyhteyttä vahvistavaan ympäristöön.

“LEED-luokituksen kautta on saatu myös synergiaetuja, jotka tukevat osaltaan WELL-luokitusta. Kiinteistöllä oli jo ennestään esimerkiksi hyvät pyörien säilytystilat korjausvälineineen, jotka kannustavat työmatkapyöräilyyn. Monet muutkin vaatimukset täyttyvät LEED:in myötä tehtyjen taloteknisten ratkaisujen ansiosta”, hankkeen WELL-sertifiointia ohjannut asiantuntija Susanna Sirkiä Raksystemsiltä kertoo.

Henkilöstön hyvinvointiin on panostettu kiinteistön omistajan vaikutusmahdollisuuksien puitteissa. Hätäresursseihin kiinnitettiin huomiota varmistamalla, että joka kerroksesta löytyy asianmukaiset pelastussuunnitelmat, defibrillaattori ja ensiapulaukut. Aulahenkilöstölle hankittiin ergonomisia työtuoleja ja -pöytiä.

Historiallisista jugendportaista tehtiin houkuttelevat ja liikkumiseen kannustavat lisäämällä portaiden käyttöön kannustavia opasteita ja kehittämällä portaiden houkuttelevuutta laadukkaalla valaistuksella ja taiteella.

”Sertifiointiprosessi on ohjannut meitä kehittämään kiinteistön olosuhteita entistä toimivammiksi. Tämä näkyy esimerkiksi yleisten tilojen viihtyvyydessä ja työskentelyolosuhteissa, kuten ergonomiassa. Paras palaute on tietysti tyytyväiset asiakkaamme, jotka arvostavat suuresti Siltasaari 10:n laadukkaita puitteita ja monipuolisia palveluita”, Hulkkonen iloitsee.

Merellisyydestä ja luonnonläheisyydestä lisäpisteitä

Kohde sai lisäpisteitä siitä, että rakennus sijaitsee meren lähellä ja hyvien ulkoilumahdollisuuksien lähellä. Ajatuksena on, että kiinteistö itsessään vahvistaa ja vaalii käyttäjän luontoyhteyttä kannustamalla hyödyntämään lähialueen luonto- ja virkistysalueita. Sisustuksessa panostettiin esteettisyyteen, biofiilisiin eli luontoystävällisiin elementteihin, käytettiin luontoaiheisia materiaaleja ja värimaailmaa sekä tuotiin kasveja sisätiloihin.

Avoin viestintä kuuluu myös osana henkilöstön hyvinvointia tukevaan WELL-sertifiointiin. Sertifioinnista tiedotetaan käyttäjiä ja kohteelle on laadittu opas, jossa kerrotaan WELL:in hyödyistä ja sen myötä tehdyistä parannuksista kiinteistölle.

Hyvinvointi on nykypäivän työelämän inhimillinen perustarve. Se on myös tärkeä osa strategiaamme, jonka avulla voimme toteuttaa visiotamme tukea ihmisten ja yritysten menestystä. Vastuullisena kiinteistösijoittajana haluamme tarjota laadukkaita työympäristöjä, jotka edistävät hyvinvointia ja innostavat ihmisiä tulemaan toimistolle. Siltasaari 10:n WELL-sertifikaatti todistaa, että olemme onnistuneet ottamaan merkittävän askeleen hyvinvoinnin edistämiseksi kiinteistökannassamme.

Tuomas Sahi, Antiloopin toimitusjohtaja

WELL-sertifiointi vaatii vuosittaista seurantaa ja sertifiointi on voimassa kolme vuotta kerrallaan.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp