Raksystems vastasi Päiväkoti Hiekkalinnan peruskorjauksen projektinjohdosta, suunnittelusta ja valvonnasta. Lue lisää!

Pidetään huolta päiväkotirakennuskannasta – Hiekkalinnan päiväkodin peruskorjauksen projektinjohto, suunnittelu ja valvonta

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n eli HEKA:n omistamassa Päiväkoti Hiekkalinnassa toteutettiin kokonaisvaltainen peruskorjaus, koska kiinteistön sisäilman laatua haluttiin parantaa. Peruskorjaus toteutettiin vuosien 2017-2020 välisenä aikana. Raksystems oli mukana hankkeessa hankeselvitysvaiheesta takuuajan tehtäviin asti. Raksystemsillä on HEKA:n kanssa puitesopimus konsulttipalveluiden osalta.

Hankkeen vaiheet hankeselvityksestä takuuaikaan

Päiväkoti Hiekkalinna sijaitsee Helsingin Vuosaaressa ja se on valmistunut vuonna 1994. Päiväkoti on neljäryhmäinen ja se kuuluu samalla alueella sijaitsevien Päiväkoti Ahdin ja Vellamon kanssa samaan varhaiskasvatusyksikköön.

Aloitimme peruskorjauksen projektinjohtajan tehtävillä hankeselvitysvaiheessa vuoden 2017 heinäkuussa, josta jatkoimme toteutussuunnittelun parissa vuoden 2018 syyskuussa. Sekä arkkitehti-, rakenne– että LVIS-suunnitelmat toteutettiin meidän toimestamme.

Hankkeen urakkavaihe kesti vuoden 2019 lokakuusta vuoden 2020 heinäkuuhun. Urakassa uusittiin kattavasti kiinteistön pintoja sekä ulko- että sisäpuolelta. Esimerkiksi kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmä, vesikatto ja julkisivun teräslasiseinät uusittiin sekä alapohjaan tehtiin tiivistyskorjauksia. Rakennus-, sähkö- ja LVI-valvojamme vastasivat hankkeen valvonnasta koko urakan ajan.

Projektinjohtajan tehtäviin kuului mm. julkisen hankintamenettelyn valmistelu sekä suunnittelu- ja urakkavaiheen ohjaus. Valvojien tehtävänä oli valvoa, että peruskorjaus toteutettiin sopimuksen mukaisesti. Lisäksi rakennusvalvoja varmisti tiivistyskorjausten onnistumisen merkkiainekokein.

Kokeneiden ammattilaisten avulla säästettiin aikaa ja rahaa

Päiväkodin peruskorjaushankkeen valmistumisesta on kulunut pian puoli vuotta, mutta se on vielä asiantuntijoilla ja tilaajalla mielessä. Takuuaika on vielä kesken.

’’Korjaushankkeissa tulee yleensä vastaan ikäviä yllätyksiä. Valvojamme käsittelivät yllätykset kuitenkin mallikkaasti, jolloin säästyttiin aikatauluviiveiltä ja turhilta lisäkustannuksilta. Asiantuntijaryhmämme hoiti hankkeen erittäin hyvin’’, tiivistää projektinjohtajana hankkeessa toiminut Raksystemsin rakennuttamisen ja valvonnan osastonjohtaja Jarno Nurminen.

’’Erityisesti projektinjohtaja Nurmisen toiminta hankkeessa on ollut erinomaista. Hän auttoi taklaamaan hankkeen haasteet mm. teettämällä tarvittavia lisäselvityksiä jo suunnitteluvaiheessa. Oli myös suuri etu, että saimme kaikki hankkeen vaatimat palvelut saman katon alta’’, kertoo Helsingin kaupungin asunnot Oy:n kiinteistöpäällikkö Hannu Rautiainen.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp