Raksystems vastasi Päiväkoti Hiekkalinnan peruskorjauksen projektinjohdosta, suunnittelusta ja valvonnasta. Lue lisää!

Pidetään huolta päiväkotirakennuskannasta – Päiväkoti Hiekkalinnan peruskorjauksen projektinjohto, suunnittelu ja valvonta

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n eli HEKA:n omistamassa Päiväkoti Hiekkalinnassa toteutettiin kokonaisvaltainen peruskorjaus, koska kiinteistön sisäilman laatua haluttiin parantaa. Peruskorjaus toteutettiin vuosien 2017-2020 välisenä aikana. Raksystems oli mukana hankkeessa hankeselvitysvaiheesta vuonna 2022 toteutettuihin takuuajan tehtäviin asti. Raksystemsillä on HEKA:n kanssa puitesopimus konsulttipalveluiden osalta.

Hankkeen vaiheet hankeselvityksestä takuuaikaan

Päiväkoti Hiekkalinna sijaitsee Helsingin Vuosaaressa ja se on valmistunut vuonna 1994. Päiväkoti on neljäryhmäinen ja se kuuluu samalla alueella sijaitsevien Päiväkoti Ahdin ja Vellamon kanssa samaan varhaiskasvatusyksikköön.

Aloitimme peruskorjauksen projektinjohtajan tehtävillä hankeselvitysvaiheessa vuoden 2017 heinäkuussa, josta jatkoimme toteutussuunnittelun parissa vuoden 2018 syyskuussa. Sekä arkkitehti-, rakenne– että LVIS-suunnitelmat toteutettiin meidän toimestamme.

Hankkeen urakkavaihe kesti vuoden 2019 lokakuusta vuoden 2020 heinäkuuhun. Urakassa uusittiin kattavasti kiinteistön pintoja sekä ulko- että sisäpuolelta. Esimerkiksi kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmä, vesikatto ja julkisivun teräslasiseinät uusittiin sekä alapohjaan tehtiin tiivistyskorjauksia. Rakennus-, sähkö- ja LVI-valvojamme vastasivat hankkeen valvonnasta koko urakan ajan.

Projektinjohtajan tehtäviin kuului mm. julkisen hankintamenettelyn valmistelu sekä suunnittelu- ja urakkavaiheen ohjaus. Valvojien tehtävänä oli valvoa, että peruskorjaus toteutettiin sopimuksen mukaisesti. Lisäksi valvoja varmisti tiivistyskorjausten onnistumisen merkkiainekokein.

Kokeneiden ammattilaisten avulla säästettiin aikaa ja rahaa

Korjaushankkeissa tulee yleensä vastaan yllätyksiä, niin myös tässä hankkeessa.

”Asiantuntijaryhmämme hoiti hankkeen erittäin hyvin. Valvojamme käsittelivät yllätykset mallikkaasti, jolloin säästyttiin aikatauluviiveiltä ja turhilta lisäkustannuksilta’’, tiivistää projektinjohtajana hankkeessa toiminut rakennuttamisen ja valvonnan osastonjohtaja Jarno Nurminen Raksystemsiltä.

Erityisesti projektinjohtaja Nurmisen toiminta hankkeessa oli erinomaista. Hän auttoi taklaamaan hankkeen haasteet mm. teettämällä tarvittavia lisäselvityksiä jo suunnitteluvaiheessa. Oli myös suuri etu, että saimme kaikki hankkeen vaatimat palvelut saman katon alta’’, kertoo Helsingin kaupungin asunnot Oy:n kiinteistöpäällikkö Hannu Rautiainen.

Takuutarkastus vuonna 2022

Kohteeseen tehtiin Raksystemsin toimesta takuutarkastus, kun kohteen vastaanotosta alkoi olla kulunut kaksi vuotta. Takuutarkastukseen sisältyi käyttäjähaastattelujen ja kohdekäynnin pohjalta laaditut raportit puutelistoineen sekä merkkiainekoe ja paineromittaus.

’’Urakoitsija vastaa työntuloksessa ilmenneiden virheiden ja puutteiden korjauksesta takuuaikana. Takuuaika on yleensä kaksi vuotta. Oli hyvä, että tilaaja halusi tässä kohtaa vielä varmistaa ulkopuolisella asiantuntijalla, että kaikki oli varmasti tehty kuten sovittu’’, tiivistää takuutarkastuksen tehnyt asiantuntija Jarkko Saarinen Raksystemsiltä.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp