Ilmalan aseman viereen valmistui joulukuussa 2017 moderni toimistorakennus, jonka rakennustyön valvonnasta Raksystems vastatasi. Lue lisää!

Ilmalan aseman toimistorakennuksen rakennustyön valvonta

Helsingin kaupungin tavoitteena on kehittää Ilmalan alueesta kaupunkimainen media- ja yritystoiminnan keskittymä, jonne mahtuu myös asuinrakennuksia. Ilmalan aseman viereen valmistui joulukuussa 2017 Rakennusyhtiö Hartelan rakentama moderni toimistorakennus, KOY Ilmalan Asema. Raksystemsin asiantuntijoiden tehtävänä oli valvoa rakennushanke kunnialla maaliin.

Hankkeen valvonnan toteutus

Raksystems valvoi toimistorakennuksen rakentamista melkein parin vuoden ajan. Vankkaa kokemusta omaavien valvonnan asiantuntijoidemme tehtäviin kuului rakennustekninen ja LVIS-valvonta.

Valvojamme varmistivat, että työt rakennustyömaalla tehtiin hyvän rakennustavan ja sopimuksen mukaisesti. Valvojat puuttuivat tarvittaessa epäkohtiin ja kommunikoivat kaikkien projektin osapuolten kanssa niin, että hanke saatiin laadukkaasti ja sujuvasti päätökseen.

Maan alle rakentamisen haasteet

Haastetta rakentamiseen ja valvontaan toi rakennuksen iso koko ja rakennuksen osittainen sijoittelu maan alle. Rakennuksessa on yhteensä yli 82 000 m² seitsemässä kerroksessa, joista neljä kerrosta sijaitsi maatason alapuolella. Maan alla rakennettaessa on oltava erityisen tarkkana, sillä huonosti rakennettuna maa voi päästää kosteutta rakennuksen rakenteisiin. Myös rakennuksen sijainti pääradan vieressä on vaatinut erityistä huomiota urakoitsijan kantilta.

”Oli hienoa saada olla mukana tässä rakennushankkeessa. Valvojilla oli iso homma valvoa näin laajaa hanketta, mutta he hoitivat työnsä kuten asiantuntijoiden kuuluukin. Voisi sanoa, että rakennuksesta on tullut oikea maamerkki Ilmalan asemalle ja onhan se hienoa!’’, iloitsee hankkeessa päävalvojana toiminut Jarno Nurminen.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp