Raksystems on toteuttanut Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeksen rakennustyön valvonnan. Lue lisää!

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakennushankkeen valvonta

Vuonna 2018 Helsingin Kalasatamaan valmistui terveys- ja hyvinvointikeskus. Keskuksesta asiakas saa terveys- ja sosiaalipalvelut helposti saman katon alta. Samassa rakennuksessa palvelevat niin avosairaanhoito-, päihde, psykiatria- kuin hammashoitopalvelutkin.

Kansainvälisen hankkeen valvonnan toteutus

Raksystems valvoi hankkeen toteutusta projektin alusta loppuun asti. Asiantuntijamme toteuttivat hankkeessa LVIS- ja rakennusteknistä valvontaa yli kolmen vuoden ajan, aina vuodesta 2015 lähtien. Projekti oli yksi Raksystemsin isoimmista valvontahankkeista, jota on toteutettu hoitoalan palveluita tarjoaville rakennuksille.

”Oli mahtavaa olla mukana tämän kokoluokan projektissa. Hankkeessa oli mukana monia eri toimijoita aina saksalaisesta kiinteistösijoittajasta paikalliseen urakoitsijaan, joten raportteja tuli kirjoitettua runsaasti sekä englanniksi että suomeksi. Tämä toi projektiin mielenkiintoisen lisän”, kertoo Raksystemsin rakennuttaminen ja valvonta -osaston johtaja Juha Savolainen.

Erityisvaatimukset talo- ja sähköteknisissä osa-alueissa

Valvontapalvelujen avulla varmistetaan työn sopimuksenmukaisuus ja työn laadukas toteutus. Tilaajan etu on valvottu, joten virheisiin ja laiminlyönteihin osataan puuttua oikeaan aikaan eikä vakavia, tilaajalle vuosien päästä isoja kuluja aiheuttavia virheitä rakentamisessa pääse syntymään. Raksystemsin valvontatehtävien toteutus räätälöidään aina tilaajan toiveiden mukaan.

Haasteen hankkeen valvomiseen toi sen laaja-alainen tekniikka, jota rakennukseen haluttiin lisätä sen käyttötarkoituksesta johtuen.

”Terveys- ja hyvinvointialan palveluita tarjoaville rakennuksille on erilaiset vaatimukset esimerkiksi talo- ja sähköteknisiin töihin liittyen, nämä vaativat valvontatiimiltämme erityistä ja huomiota.

Asiantuntijoidemme ammattitaidolla projekti vietiin kunnialla maaliin ja projektin toimijat ovat olleet tulokseen enemmän kuin tyytyväisiä”, Savolainen jatkaa.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp