Lapland Hotels Bulevardi rakennesuunnittelu referenssi Raksystems

Lapland Hotels Bulevardin rakennesuunnittelu

Lapland Hotels -hotelliketjulla on 15 hotellia Lapin maakunnassa sekä kaksi hotellia Oulussa ja Tampereella. Ketju laajensi toimintaansa  avaamalla Lapland Hotel Bulevardin Helsingin Kamppiin. Hotellin tilat ovat aiemmin olleet toimistotiloja. Tilojen muutoshankkeen rakennesuunnittelun toteutti Raksystems Heiskanen.

Muutoshankkeen rakennesuunnittelun toteutus

Hotellin laaja muutoshanke aloitettiin vuonna 2016 ja se tulee valmistumaan alkuvuodesta 2019. Hankkeen tilojen laajuus on noin 8000 m2 pitäen sisällään 182 keskimääräistä suurempaa hotellihuonetta ja muita niitä tukevia tiloja ravintolasta 100 henkilön juhlatilaan.

Raksystemsin tehtävä on toteuttaa hankkeen rakennesuunnittelu. Suurin yksittäinen muutos hankkeessa oli vanhojen lastauslaiturien purkaminen ja niiden tilojen muuttaminen hotellikäyttöön.

Haastavinta hankkeessa on ollut LVIS –tekniikan vaatimat rei’itykset tasoihin ja palkkeihin. Hotelli- ja toimistorakennuksissa on paljon LVIS-tekniikkaa, joka tulee aina huomioida rakennesuunnittelussa. Kyseessä oli vuonna 1952 valmistunut rakennus, joka vaati rakennesuunnittelijalta erityistä tarkkuutta ja ammattitaitoa.

”Tämä talo on melkein 70 vuotta vanha, joten sen runko oli osin heikkokuntoinen. Myöskään kaikkia vanhoja suunnitelmia ei ollut saatavilla tai ne olivat ajan saatossa vioittuneet, joka on tyypillistä näin vanhalle rakennukselle. Tämä aiheutti haasteita suunnittelutyössä, mutta olemme selvinneet työstä hyvin’’, kertoo rakennesuunnittelijamme Asko Seittenranta hankkeesta.

Projektissa käytetyt Raksystemsin palvelut:

Rakennesuunnittelu

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp