Vuonna 2001 rakennettuun puutaloon tehtiin Kodin määräaikaistarkastus.

Kodin määräaikaistarkastus vuonna 2001 valmistuneeseen omakotitaloon – varmuutta ja konkreettisia ohjeita asukkaalle

Espoossa sijaitsevaan omakotitaloon tehtiin huhtikuussa 2019 määräaikaistarkastus. Vuonna 2001 valmistuneessa puutalossa asustaa nelihenkinen perhe kahden kissan ja yhden koiran kanssa. Kodin nykyiset asukkaat ovat asuneet talossa vuodesta 2015 lähtien ja muuttoaikeita ei toistaiseksi ole tiedossa.

Nykyiset asukkaat ovat tähän mennessä huoltomaalanneet puutalon ulkoseinät, uusineet pation kaiteet ja asentaneet lasikatteen terassille. Ylläpitävää kunnossapitoa talosta löytyy tasaisesti.

Kodin määräaikaistarkastuksen ja asuntokaupan kuntotarkastuksen ero

Raksystems toi Kodin määräaikaistarkastuksen markkinoille huhtikuussa 2019. Tarkastus on kevyempi arvio kodista asuntokaupan kuntotarkastukseen verrattuna. Määräaikaistarkastuksen tavoitteena on tuottaa asukkaalle kotinsa kunnossapitosuunnittelun lähtötiedot.

Säännöllisin väliajoin tehtävän tarkastuksen avulla kiinteistön arvosta, teknisestä kunnosta ja energiatehokkuudesta saadaan kokonaiskuva ja kunnossapitotoimet voidaan ajoittaa oikein. Suosittelemme määräaikaistarkastuksen toteuttamista neljän vuoden välein.

Harvoin omakotiasuja on rakennusalan asiantuntija, jolle rakenteiden suositellut käyttöiät ja oikeaoppinen huolto ovat arkipäivää. Asiantuntijan tarkastus, raportti sekä suullinen arvio ja ohjeistus ovat erinomainen tuki huolelliseen pientalon huoltoon ja kunnossapitoon.

Tieto rakenteiden kunnosta huojentaa asiakasta

Kodin omistajan Ira Hanfin mukaan paras hyöty tarkastuksesta oli huojennus siitä, että kosteusongelmariskiä ei havaittu. Kodin rakenteet ovat kunnossa eikä kiireellisiä toimenpiteitä vaativia epäkohtia tai vakavia vaurioita löydetty.

Määräaikaistarkastuksen lopputulemana asukkaat saivat suunnitelman kunnossapitotoimenpiteistä, johon oli listattu sellaisetkin asiat, joita peruskodinomistajana ei välttämättä tule mieleen.

”Pidin siitä, että pystyin esittämään kysymyksiä koko tarkastuksen ajan ja opin samalla paljon uutta kotimme talotekniikasta. Tulokset käytiin hyvin läpi, eli sain tarkastuksen yhteydessä selkeän käsityksen kaikista puutteista”, kodin omistaja Ira summaa.

KotiApp helpottaa kodinomistajan arkea

Huvilatunnelmaisessa puutalokodissa on käytössä myös Raksystemsin maksuton KotiApp kodin helppoon ylläpitoon. Sovellus auttaa kodin kunnossapidossa ja tekee siitä helppoa, ohjattua ja säännöllistä. Jatkuvalla kodin huollolla ja epäkohtien aikaisella korjaamisella voi säästää jopa kymmeniä tuhansia euroja sekä turvata taloudessa asuvien terveyden.

Ira kertoi kaivanneensa helppoa tapaa ylläpitää talon huoltokirjaa sekä tietoa siitä, mitä huoltotoimenpiteitä kodille tulee tehdä. KotiApp tuntui sopivalta palvelulta puutalon tarpeita ajatellen.

”KotiApp muistuttaa tarvittavista kunnossapitotoimista. Se helpottaa elämää, kun ei itse tarvitse tietää kaikkea, mitä täytyy tehdä ja milloin”, Ira painottaa.

Raksystemsin referenssi Kodin määräaikaistarkastuksesta.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp