Puijon tornin betonirakenteiden kuntotutkimus

Puijon torni sijaitsee Kuopiossa Puijon mäellä luonnonsuojelualueella. 75 metriä korkea pyörivä näkötorni valmistui vuonna 1963. Tornia on saneerattu useita kertoja valmistumisensa jälkeen, joista viimeisin tehtiin vuonna 2004. Matkailun lisäksi tornia käytetään myös langattoman tietoliikenteen linkkiasemana ja puhelinpalvelujen tukiasemana. Raksystems toteutti torniin betonirakenteiden kuntotutkimuksen.

Kuntotutkimuksen toteutus

Raksystemsin rakennustekninen asiantuntija suoritti betonirakenteiden kuntotutkimuksen Kuopion Puijon tornille. Kuntotutkimuksen tarkoituksena oli selvittää tornin betonirakenteiden kunto, korjaustarve ja korjausten kiireellisyys, joiden pohjalta asiantuntija esitti korjaussuosituksensa. Tutkimusraportissa esitetyt korjaustarpeet toimivat pohjana kiinteistön tuleville huolto- ja korjaustoimenpiteille.

Tutkimuksessa huomio kiinnitettiin yleisiin vaurioiden esiintymisalueisiin ja huoltokorjattujen alueiden kuntoon

Betonirakenteiden kuntotutkimuksessa kiinnitettiin huomiota erityisesti vaurioiden esiintymisalueisiin, parvekerakenteiden kiinnitykseen, vedenpoiston toimivuuteen, huoltokorjattujen alueiden kuntoon sekä vauriotyyppeihin, kuten esimerkiksi pakkasrapautuminen tai teräsosien korroosio. Koska betonirakenteiden todellinen kunto selviää vain rakenteita rikkomalla, kuntotutkimuksessa otettiin myös lieriöporanäytteitä.

Kohdetiedot:

Rakennustyyppi: näköala/linkkitorni
Rakennusvuosi: 1963

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp