Skanskan M117 toimistotalo, Kuvat: Vertti Luoma, Tailorframe.

Skanskan M117-toimistotalo saavutti WELL-hyvinvointisertifikaatin

Skanskan vuonna 2020 uudistettu M117-toimistotalo on saavuttanut kultatason WELL Core -sertifikaatin ensimmäisenä kiinteistönä versiopäivityksen jälkeen. Toimistotalo on alun perin vuodelta 2012, mutta kiinteistö uudistettiin laajasti vuonna 2020 WELL-sertifioinnin kriteerien perusteella. Raksystems Green Building Services -divisioona vastasi projektin WELL-sertifioinnin ohjauksesta sekä todentavien mittausten toteutuksesta.

WELL-sertifiointi keskittyy kiinteistön käyttäjien hyvinvointiin

WELL-sertifioinnin keskiössä on kiinteistöjen käyttäjien terveys ja hyvinvointi. Panostamalla käyttäjien hyvinvointiin ja viihtyvyyteen voidaan parantaa myös yrityksen houkuttelevuutta ja tuottavuutta.  International WELL Building InstitutenTM (IWBI) hallinnoima WELL-standardi on vuonna 2014 kehitetty kolmannen osapuolen myöntämä luokitus, joka perustuu alan johtavaan lääketieteelliseen tutkimukseen.

Järjestelmän tavoitteena on luoda tiloja, jotka tutkitusti edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Sertifiointijärjestelmä sisältää yksitoista kategoriaa, joiden avulla arvioidaan kiinteistön eri hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia. Hyvinvointisertifikaatin saaminen on poikkeuksellista, sillä Suomessa sertifikaatti on vasta muutamilla kiinteistöillä. Kansainvälisesti tunnetulla sertifiointijärjestelmällä on kuitenkin laaja suosio ja globaalisti käynnissä olevia projekteja on jo yli 23 500.

”M117 -kiinteistön saavuttama WELL-sertifiointi on hieno osoitus Skanskan tahtotilasta ottaa ihmisten hyvinvointi lähtökohdaksi toimitilojen suunnittelussa ja toteutuksessa. Oli ilo olla mukana projektissa, jossa oltiin valmiita tekemään konkreettisia toimenpiteitä WELL-sertifioinnin vaatimusten täyttämiseksi”, kertoo Konsta Tuokko, Raksystems GBS:n johtava asiantuntija.

Monipuolisesti viihtyisä kiinteistö

Toimistotalon uudistamisessa panostettiin erityisesti ravintolapalveluihin terveellisten vaihtoehtojen, selkeiden ravintoselosteiden ja allergeenien huomioimisen avulla. Työergonomiaan panostettiin ergonomisilla kalusteilla sekä liikkumiseen kannustetaan ahkerasti kiinteistössä.

Aulatilaa päivitettiin myös laajasti luonnollisilla ja lämpimillä materiaaleilla sekä viihtyisyyttä parannettiin esimerkiksi valaistuksella ja akustiikalla. Sisäilman laatuun on kiinnitetty huomiota kiinteistössä muun muassa tehokkaan ilmanvaihdon ja suodatuksen avulla.

Kiinteistön on panostettu myös sen viihtyisyyden lisäksi, sillä toimistotalolta löytyy myös LEED Platina -ympäristöluokitus. Kiinteistö on energiatehokkuuden sekä laadukkaan ja ympäristövastuullisen rakentamisen lisäksi nyt sertifioitu terveelliseksi ja hyvinvointia edistäväksi paikaksi työskennellä. Sertifiointi on voimassa kolme vuotta ja sen toteutumista seurataan vuotuisin tarkistusmittauksin. Kaikki Skanskan kehittämät toimistokohteet Suomessa tulevat myös olemaan WELL-standardisoituja taloja.

”WELL-sertifiointi tukee yhdessä LEED-ympäristöluokituksen kanssa Skanskan kestävän kehityksen tavoitteita ja ohjaa meitä kehittämään toimitiloja yhä vahvemmin myös inhimillisyys edellä. Työhyvinvointi on meille tärkeää ja teknisten ratkaisujen lisäksi haluamme luoda talon käyttäjille helpon ja terveellisemmän valinnan esimerkiksi ruoan ja liikkumisen suhteen”, kertoo Skanska CDF Oy:n toimitusjohtaja Antti Säynätkari.

Skanskan M117 toimistotalo, Kuvat: Vertti Luoma, Tailorframe.
Kuvat: Skanska/ Vertti Luoma, Tailorframe.
Skanskan M117 toimistotalo, Kuvat: Vertti Luoma, Tailorframe.
Kuvat: Skanska/ Vertti Luoma, Tailorframe.
Skanskan M117 toimistotalo, Kuvat: Vertti Luoma, Tailorframe.
Kuvat: Skanska/ Vertti Luoma, Tailorframe.

Jaa tämä

Jaa tämä: Facebook Jaa tämä: LinkedIn Jaa tämä: Twitter Jaa tämä: WhatsApp