Raksystems blir ledande expert på inomhusluft i Finland. Läs mer!

Raksystems blir ledande expert på inomhusluft i Finland

Raksystems Insinööritoimisto Oy förvärvade hela aktiestocken i Sisäilmatalo Kärki Oy den 12 mars 2019. Genom affären fortsätter Raksystems sina satsningar på lösningar för välmående fastigheter och stärker sin ställning som den ledande experten på inomhusluft i Finland.

Affären medför att Raksystems breddar sitt redan omfattande utbud av tjänster inom inomhusluft och att det landsomfattande nätverket av experter på inomhusluft utökas med cirka 20 personer.

”Förvärvet av Sisäilmatalo Kärki är en viktig etapp på Raksystems resa att bli den ledande experten på välmående fastigheter i Norden. För att en fastighet ska må bra är det viktigt att hitta en lösning på eventuella problem med inomhusluften. Sisäilmatalo Kärkis arbete med inomhusluft i fastigheter och med Kuivaketju10 i nybyggen har gjort stort intryck på oss. Och eftersom företagens ägare snabbt kunde hitta en gemensam framtidsvision var det lätt att se fördelarna med en sammanslagning för såväl kunderna som de anställda i båda företagen”, säger Marko Malmivaara, vd för Raksystems Insinööritoimisto Oy.

”Vi blickar framåt med stor entusiasm, eftersom sammanslagningen underlättar båda företagens svårigheter med att hitta experter på inomhusluft och ger våra kunder ett ännu bredare tjänsteutbud och tillgång till ett expertnätverk. Vi har ett gott anseende som expert på inomhusluft i stora offentliga projekt bland annat inom delområdena konditionsbesiktning och fukthantering. Nu ges våra anställda möjlighet att delta i nya intressanta projekt och fokusera på sin specialkompetens då vi förenar våra krafter med ett diversifierat företag”, säger Jukka-Pekka Kärki, Sisäilmatalo Kärki Oy:s grundare och vd.

”Jag är imponerad av Raksystems omfattande verksamhet, mångsidiga tjänster och byggnadstekniska kompetens. Vårt gemensamma mål är att bredda vår expertis inom välmående byggnader och att framöver erbjuda ännu mer mångsidig service till privatkunder, företag, bostadsrättsföreningar, kommuner och städer”, säger Kärki.

Efter affären fortsätter Sisäilmatalo Kärki Oy sin verksamhet som Raksystems dotterbolag och verksamhetsställena i Joensuu, Kuopio och Villmanstrand bibehålls.

Ytterligare information:

Marko Malmivaara, verkställande direktör
Raksystems Insinööritoimisto Oy
+358 40 046 49 34 
marko.malmivaara@raksystems.fi

Dela

Dela: Facebook Dela: LinkedIn Dela: Twitter Dela: WhatsApp